Да преборим стриите

Да преборим стриите
Снимка: netinfo

Всяка жена знае какво са стрии и всяка иска да се отърве от тях.

Те могат да се появат на всевъзможни места по тялото, като най-често това са дупето, бедрата, гърдите и корема.

Рязка промяна в теглото, включително бременност, са сред най-честите причини за появата на стрии. Много по-лесно ще ви бъде да вземете мерки срещу появата им, отколкото да излекувате белезите, когато вече са факт.

Основният принцип за борба със стриите са маслата. Необходимо е да се подобри еластичността на кожата, за да се справи по-лесно с разтягането или свиването. Ако сте бременна или на диета за качване или сваляне на килограми, сте силно застрашена от нацепване на кожата.

Съществуват различни кремове срещи стрии - от професионални и доста скъпи, до такива, приготвени в домашни условия. Кои са по-добрите не може да се каже със сигурност, по-важно е на вашата кожа кое ще се има положителен ефект.

Все пак, маслото е шеа е титулувано като най-добро в борбата срещу неприятните белези. То е богато на витамини А и Е, които именно подобряват състоянието на кожата. Необходимо е поне два пъти на ден да втривате натурално масло от шея в проблемните зони. Извършвайте редовно тази процедура, ако искате да има ефект.

Помислете за красотата на кожата си от рано и вземете мерки преварително, а не чакайте проблемът да се появи.

Може да си приготвите смес от бадемово масло и няколко капки етерична есенция от грейпфрут и розмарин. Лосионът се нанася по зоните със стрии чрез по-силни пошляпващи движения.

Екстра върдиж зехтинът също се отразява благоприятно на кожата и често е препоръчван на бременните да мажат бързо растящото си коремче с него. Може да ароматизирате и него с няколко капки етерично масло с ухание по избор.

Важното е да ползвате овлажняващи и хидратиращи масла редовно, за да имат те положителен ефект върху тялото ви.

Местата, където вече имате белези, не е добре да бъдат третирани с груб ексфолиант. Това само ще раздразни епидермиса и ще направи стриите още по-видими. Не оставяйте тялото си дехидратирано след баня, а задължително нанесете подходящ крем.

Ако прекалено много се притеснявате от нацепената си кожа, може да потърсите консултация с дерматолог.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти