Ароматът на спомените

Ароматът на спомените
Снимка: iStock

О, да, спомените имат една особеност, и тя е че са напоени с аромат.

Аромат на тръпчиво лятно вино. Вино от пелин. Вино, което целува устните ти и оставя отпечатъка си завинаги върху тях.

Спомените имат аромат на юлски вечери, жежки и прогарящи тялото ти. Вечери, в които слънцето залязва неохотно зад хоризонта и последните му лъчи се спускат в зениците ти.

Спомените имат аромат на дъжд. Дъжд като онзи, който се изсипва изневиделица посред нощ. А минути преди това звездите още са се виждали в ясното вечерно небе.

f
Снимка: iStock

И дъждовните капки те будят точно когато си се унесъл в най-дълбокия си сън. Спомените имат аромат на музика. На любимата ти песен, която толкова обичаш и си я пускаш всеки път, когато ти натежнее нещо на душичката.

Спомените имат аромат на кафе. Като онова, същото, което си си приготвял сутрин рано и си се надявал, че настъпващият ден ще се открои с нещо запомнящо се.

Спомените имат аромат на лято. Като онова в което си бил най-щастлив и най-влюбен. И всеки път ще ти се иска да го изживееш по абсолютно същия начин. Непроменено!

Автор: Пепи Гърбучева

f
Снимка: iStock

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти