Хороскопи

2023

През 2023 г. събитията и преживяванията ви ще ви тласкат към промяна и разчупване на установеното положение в определена житейска сфера. От една страна ще жадувате за свеж въздух и за повече свобода, но от друга ще се съпротивлявате на този импулс. Да зарежете сигурното, за да гоните дивото, може да ви се струва доста плашещо и дори абсурдно, но в много случаи точно това ще бъде душевното лекарство, от което се нуждаете. Усетите ли, че ставате раздразнителни, нервни, агресивни или пък се появят неприятни физически симптоми, най-вече свързани с нервната система, това е знак, че трябва да промените нещо и да вложите енергията си в друга посока. Добрата новина е, че от средата на май до края на годината ще получите и доза подкрепа. Това не означава, че трудностите и душевните ви терзания ще изчезнат с магическа пръчица, а по-скоро, че ще се появят по-благоприятни фактори. Може да усетите прилив на сили и ентусиазъм, за да осъществите дългоотлагани промени, да получите нова възможност, която да ви окрили, или да се появят хора, които сякаш да ви пробудят за нов живот. Годината е изключително подходяща да проявите себе си по нов начин – например чрез ново хоби, като се насочите в нова професионална област или започнете да реализирате осенила ви идея. Бъдете експериментатори – смелостта ви да се впуснете в неизвестното ще ви се отплати с времето, дори сега да ви се струва лудост. Месеците от май нататък са чудесни за записване на ново образование, пътувания в чужбина и личностно развитие. Месеците януари и февруари са по-трудни за родените в периода 12-20.05. заради някои допълнителни предизвикателства, задължения и отговорности, които ще ви се струпат. Стиснете зъби и направете каквото се изисква от вас – от март нататък ще ви олекне.

Кариера и финанси

2023 г. ще бъде по-нестабилна за много представители на знака по отношение на работа и финанси, особено ако правите завой и тепърва ще се доказвате в нова сфера. Някои може дори да сменят повече от едно работно място в рамките на годината, докато се установят. Това обаче нека не ви спира, защото оставянето на място, където не сте удовлетворени, ще ви създаде още повече трудности. Месеците от май нататък са чудесни за професионално развитие и разширяване на бизнес – ще имате идеи и възможности за това. Месеците януари и февруари са по-предизвикателни за вас – може да имате финансови грижи, да усещате застой или да ви се струпат прекалено много задачи и да се почувствате изтощени. Използвайте този период за довършване и пренареждане на приоритетите си. От март нататък ще усетите известно „отпушване”, което ви дава възможност да сте по-концентрирани, да гледате напред и да задействате някои промени, които са назрявали. През март и април е добре да сте по-активни в търсенето и оползотворяванвето на нови възможности, особено ако искате повишение, нова работа или си търсите допълнителни източници на доходи. Април е благодатен месец за финансите ви. През май може да има известно забавяне, особено ако очаквате отговор по финансов въпрос или уреждате финансови взаимоотношения – бъдете търпеливи. Юни е благодатен месец – можете спокойно да осъществявате замисленото, включително да работите по нови идеи. Каквото и да сте планирали, действайте до към средата на юли, защото от края на юли до средата на септември може отново да срещате повече пречки или просто да сте заети с други дела, които ще затруднят концентрацията ви. Месеците до края на годината са по-подходящи за довършване и затвърждаване на постигнатото, което изисква по-бавно темпо и по-малки рискове. Октомври е ключов месец, защото може да се откажете от някаква договорка, която вече не ви устройва.

Любов и взаимоотношения

Сферата на партньорствата определено ще бъде на фокус през 2023 г., като там ще продължат процесите, започнали през миналата година. В тази област има известно напрежение, което е знак, че връзката трябва да се реформира. Събития и преживявания по тази тема ще изплуват през април-май и през октомври. Дали промяната ще се случи зависи и от вас, и от готовността на партньора, но със сигурност не е препоръчително да замитате проблемите под килима – това ще засили напрежението до крайност. Тъй като смисълът на влиянията през годината е да ви освободят от зависимостта от хора, които не ви действат добре, някои трудни връзки може да приключат (ако са наистина токсични), а в други случаи да сложите край на самата зависимост от човека – финансова или емоционална. По-предизвикателни месеци в любовен план са май, юли-август и октомври, като през юли-август не е препоръчително да правите сватба или да започвате нова връзка.

Здраве

Заради голямата активност във вашия знак през 2023 г. здравето ви ще бъде по-уязвимо. Ако някаква ситуация в живота ви ви напряга, тревожи или ядосва, търсете изход, за да не се натрупва напрежението. Дори да не знаете как да постъпите на момента, не задържайте емоциите в себе си, а ги признавайте и споделяйте – с терапевт, като водите дневник или по друг подходящ начин. Нерешените проблеми и задържани силни емоции може да се отразят доста негативно на нервната ви система – за да не се случи така, търсете решения и правете нови неща, които ви вдъхновяват и зареждат. Около 15-21.05. и 20-25.06. ще има повишен риск от инциденти – не влизайте в сблъсъци с агресивни хора и внимавайте на пътя.

Качества на Телец
  • Елемент Земя
  • Характеристика Неподвижен, женски, отрицателен
  • Планета Венера
  • Благоприятни партньорства Дева, Скорпион, Козирог, Риби
  • Неблагоприятни партньорства Лъв, Водолей, Стрелец
  • Щастливи числа 6
  • Ден Петък
  • Сезон Есента
  • Цвят Зелен
  • Камък Сапфир, Ахат, Тюркоаз, Диамант, Брилянт

Още от хороскопи


Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти