Световно известният астролог Линда Гудман за жената Овен

р
Снимка: iStock

-  Няма ли да изтичаш да ѝ помогнеш? – попита Алиса.
- Няма смисъл – каза Кралят. – Тя бяга невероятно, все едно да се опиташ да гониш вихрогон.

И така, влюбен сте в момиче, родено под знака на Овена. Не съм сигурна дали трябва да ви поздравя или да ви съчувствам.

Когато Байрон е написал: Любовта е нещо отделно от живота на мъжа, но изпълва цялото същество на жената, той навярно не е имал предвид жената Овен. Тя може да си мисли, че любовта е смисъл на живота й, но е така погълната от заобикалящия я свят и от самата себе си, че по-лесно от всяка друга би могла да мине без мъж.

2-те зодии, които вече са срещнали любовта на живота си

Липсата на мъж за нея обаче не означава липса на любов. Сърцето й винаги ще копнее по един герой на мечтите й, за когото да бленува в дъждовните априлски дни, по първия сняг или при блясъка на светкавица. Но колкото и да въздиша, няма да страда много, ако той не се появи. Защото знае, че може да прави всичко дори по-добре от него.

Какво да очаква всяка зодия от сезона на Овена

Може сама да си отваря вратата, да си облича палтото, да спира такси и да си пали цигара. Може сама да си свърши всякаква работа, даже според нея това е най-сигурният начин работата да бъде свършена. Естествено, това не се отразява много добре на мъжкото самолюбие. И в любовта тя иска да направи първата стъпка, особено ако се бавите и не й определяте среща. Едва когато ви се изповяда, можете да разкриете чувствата си – преди това рискувате. Много внимавайте как ще подходите към жената Овен. По-добре първо да спечелите сърцето й и едва когато сте напълно сигурен, се опитайте да я прегърнете и целунете. Иначе тя може да ви удари плесница и да избяга подплашено.

Тук не бива да се заблуждавате обаче. Тя е избягала не защото се страхува от вашите любовни намерения, с които спокойно ще се справи. Страховете й са продиктувани по-скоро от това да не се отегчи до смърт, ако се свърже с един боготворящ я роб, предан като куче. Ще я спечелите само ако я държите в неизвестност и се показвате безразличен. Мъжът, който не се предава лесно, винаги интригува жената Овен. Тя не може да проумее как той все още устоява на безспорната й прелест. И понеже е управлявана от Марс, тази жена ще преобърне света, за да докаже, че е желана, дори ако въпросният мъж вече не я интересува.

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа кой те обича най-силно

Скарлет О’Хара е самото олицетворение на жената Овен. Тя събира в краката си всички мъже в радиус от сто километра, а сърцето й копнее за единствения, когото не може да завладее. Своенравна, но и бързо приспособяваща се, тя се опълчва срещу условностите, сама се изправя срещу настъпващата армия и дори може да застреля човек, ако той застрашава онези, които обича.

Марсовата същност на Скарлет се проявява особено когато е сама, без мъж, приятели и гладува. Тогава изрича заклинание към небето: „Ще преживея всички тия мъки, а когато краят им дойде, никога вече няма да гладувам. Нито аз, нито семейството ми. Дори да ми се наложи да крада или да убивам, кълна се, че никога вече няма да бъда гладна”. Много по-късно, когато детето й е мъртво, а любимият човек се кани да я напусне, тази типична жена Овен все още има сили да каже: „Но как ще го пусна да си иде! Сигурно има някакъв начин да го задържа!… Веднъж да дойде утре, ще намеря начин да спечеля Ред отново. Та нали и утре е ден.”

жена цветя пролет
Снимка: Istock

Действително Скарлет О’Хара ви дава най-точна представа за първия слънчев знак от Зодиака, с цялата му присъща марсова сила и годност отново да се изправя на крака след изживяната трагедия. Тя е съвършената жена -пърхаща с мигли кокетка, но същевременно способна да поеме и мъжката работа, когато мъжете липсват. Ако изучите характера на Скарлет, ще разберете точно какво ви очаква с жената Овен, след като сте проявили смелостта да се захванете с нея. Но оптимизмът и вярата й в утрешния ден ще бъдат вдъхновение за вас.

Трите женски зодии, които не бива да вбесявате

Жената Овен обича ласкателствата, стига да са искрени. Показвайте й своето възхищение просто, без да го обличате в помпозност. Тя е много сантиментална и ще ви бъде вярна. Само че в нея се крие типичното за Овена противоречие: не иска да бъде преследвана, а бързо губи интерес към резервирания. Не желае много властен мъж, но още по-малко ще хареса някой, който се свива в краката й като куче.

жена пролет
Снимка: Istock

Преди да се почувства щастлива в любовта, жената Овен трябва да се пребори с вечното марсово предизвикателство – неистовото желание да има власт над любимия си, което противоречи на тайната й мечта той да я завладее. За да ви обича, трябва да се гордее с вас. Затова не забравяйте да изтъквате нейните дарби и способности. В замяна ще ви бъде благодарна и щедро ще ви възнагради.

Жената Овен не е скъперница. С лека ръка раздава време, вещи и пари. Но опре ли въпрос до любовта, там „нейното си е нейно” и ревността пламва от дреболия. Никога не се възхищавайте пред нея на друга жена. Не рискувайте да имате млада секретарка (все пак по-добре да бъде мъж!). Ако не й отреждате единственото първо място във всичко, ще има да се чудите къде са отишли горещите чувства и страсти. Когато наистина засегнете жената Овен, тя се превръща от огън в лед. Но огънят бързо изгаря, а ледът може да бъде вечен. Запомнете това, ако наистина държите на нея.

Тъй като предпочита мъжката компания и печели възхищението на всички мъже, с които общува, независимо дали те са на девет или на деветдесет години, ще имате предостатъчно повод да изпитате терзанията на ревността. Не мислете за това. Тя може да се разпорежда собственически с вас, но няма да допусне вие да сторите същото с нея.

Жената Овен твърдо отстоява свободата си – и преди, и след брака. Налага се да й вярвате за всичко, което ви казва: къде ходи, какво прави, макар че тя няма да се отнася със същото доверие към вас (е, понякога се старае да контролира чувствата си, макар това да я съсипва). Но веднъж привързала се, тя ще ви бъде вярна. Твърде малко вероятно е да ви изневери. Честната й натура няма да го позволи. Ако все пак престане да ви обича, ще ви го каже ясно и едва тогава ще погледне към друга връзка.

жена
Снимка: Thinkstock

У нея има странна смесица от дълбока страст и нежна мечтателност. Способна е да се отдава докрай, водена от естествените си чувства.

Обикновено се потапя напълно в професията си. Всяка работа й се отдава – от борсата и недвижимите имоти до сцената и манекенския подиум. Може да ги напусне, и то временно, само ако е изпълнена с любовен плам и си представя приказна къщичка за двама край морето (типично за въображението на Овена, което се пренася направо в щастливата част и пренебрегва досадната). Но щом къщичката протече и чувствата се поуталожат, тя ще побърза да се върне на работа. Не й пречете. Това ще запази добрите ви отношения.

Ритуали за щастие, любов и пари по време на пролетното равноденствие

Няма положение, с което жената Овен да не може да се справи. Предизвикателствата в живота я привличат като магнит.

Познавам една такава жена, която няколко години бе принудена да живее в две стаи със съпруг, пет деца и куче. Макар че на няколко пъти стигаше до ръба на истерията, тя издържа. (Жена от никоя друга зодия нямаше да го направи!) И не само това – в един момент реши, че кучето е тъжно и му трябва другарка. Естествено, децата веднага я подкрепиха. За беда второто куче не беше свикнало да живее в къща. Това съвсем не я смути. Тя направи дежурства за чистене на килима. И когато този килим заприлича на нищо, й хрумна знаете ли какво? Да намери отнякъде пари за нов. (Всяка друга жена би изхвърлила второто куче).

Накрая килимът беше купен, а моята позната беше уверена, че ще се случи чудо – ще се родят кученца и цялата чета ще се премести в нов апартамент. Така и стана. Чудесата спохождат тези, които вярват в тях. Жените от зодия Овен са непоправими оптимисти, понякога дори до глупост. Често се забъркват в оплетени ситуации, но не признават грешките си. На думи са готови да го сторят, ала по характер са вироглави. А библейското предупреждение: „Пред погибел гордост върви и пред падение – надутост” за тях има следното значение: „Напусне ли ви гордостта, започва падението”.

жена секси
Снимка: Istock

Няма опасност жената Овен да попадне в лапите на вълка. Тя е имунизирана срещу вълци и знае как да се пази. Много по-вероятно е да бъде прелъстена от някой идеалист, защитаващ загубена кауза. Но дори с него тя ще съумее да наложи своята индивидуалност, която никога не може да бъде напълно обезличена, макар понякога да се подчинява на подходящия мъж.

3-те зодии, които не са родени да бъдат домакини

За жената Овен любовта означава всичко да се дели по равно. Когато е нещастна, вие също трябва да сте нещастен. Когато е щастлива, и вие трябва да сте щастлив. Тя очаква, че може да ползва вещите ви, банковата ви сметка, приятелствата ви и да споделя мечтите ви. В замяна ви дава своите. Е, не е важно, че сметката й е празна, а приятелствата – отминали. Важното е, че не ги крие само за себе си. И ако вие си позволите да криете нещо от нея, тежко ви – това ще я вбеси. Тогава по-добре не излизайте насреща й!

Да накърните гордостта й или пък да подрежете крилата й – това означава направо да я унищожите. Обикновено другите се отнасят точно така с нея, защото не понасят жена, която се смята за по-умна от всички. Когато след многото уроци открие, че действително не тя управлява света, разплакана и съкрушена ще се хвърли в обятията ви. Тогава ще покаже истинската си същност на беззащитна и уязвима жена. Всъщност тя не е толкова силна – само би искала да бъде.

пролет жена
Снимка: Istock

В такива моменти нежно я успокойте и така никога няма да я загубите. Защитавайте я от враговете й. Тя няма да ви прости, ако не сте на нейна страна. В същото време бъдете готов да се сдобрите с неприятелите й, защото тя може да го стори всеки момент. Но жената Овен е справедлива и също предано ще ви защитава.

Ако ви стане съпруга, може да ви побелеят косите. Но никога няма да ви е скучно. Обикновено домът е тесен за нейните способности и дейна натура. Ще готви, ще чисти, пере и кърпи, но без особено желание. Просто ще върши всичко, щом е необходимо. И в същото време ще гледа навън, където ще задоволява доста интереси. Вместо да внася спокойствие и уют около камината, тя ще ви създава тревоги и напрежение. Но е забавна и умее да дарява запомнящи се мигове на щастие. Точно те са вашата награда, ако имате търпение да ги дочакате. Тогава ще разберете, че марсовите жени имат много нежни сърца.

3-те изречения, които описват най-добре всяка зодия

Жената Овен по принцип говори много, макар и умно. Рядко се оплаква от болести и от умора. Но щом се разболее наистина, очаква всички да й треперят.

Тя вероятно ще направи отлично впечатление на шефа ви, стига да я убедите, че не бива да му дава съвети относно фирмата. Ако се окажете без работа, с готовност ще поеме бремето и сама ще докарва семейния бюджет. Но не би уважавала мъж, печелещ по-малко от нея (както и не би го изоставила само за това). С готовност ще притопля вечерята и предано ще ви чака, но трябва да знае къде сте и какво правите. Способна е даже да ви провери по телефона.

пролет жена
Снимка: Istock

По отношение на външността си тя е достойна Евина Дъщеря. Много рядко ще я видите занемарена. Един неодобрителен поглед или намек, и ще се втурне към козметичката, фризьорката, шивачката. Само се опитайте да похвалите новата прическа на секретарката си – в следващия миг си търсете мъж за секретар. Понеже е суетна, тя е чувствителна към всичко,- от възрастта до най-невинната реплика от рода на колко уморена изглежда. Тогава ще направи всичко възможно никога да не ви прилича на баба Яга.

Жената Овен е грижовна майка. Няма да взема на ръце бебето си всеки път, когато то ревне, но ще го държи чисто, доволно и здраво. Ще му даде много топлина и майчини милувки. Детето й ще израсне в приказния свят, в който и тя живее. То ще вярва в духове и чудеса, ще вижда в утринната роса на тревата искрящите забравени огърлици на приказните феи. Но в същото време ще бъде възпитано в строга дисциплина и ще стане самостоятелно.

Какво да очаква всяка зодия от сезона на Овена

Понякога тази жена прави бурни сцени, но те са краткотрайни като лятната буря. Тя не е злопаметна, не търси отмъщение. Както след дъжд внезапно грейва дъга, така се връща априлската й ведрост. И ако успеете да превърнете Овцата в агне, ще имате жена, която е честна и пламенна, предана и забавна, макар понякога да е малко невъздържана, деспотична и независима. Е, човек никога не бива да иска всичко.

Жената Овен ще ви помогне да върнете изгубените си илюзии и мечти. Нямате мечти? Ами вземете назаем от нея. Тя ги има предостатъчно. Тогава заедно можете да сътворите чудеса.

жена пролет
Снимка: Istock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти