Хороскопи
2018

През 2018 година астрологичните влияния ще бъдат доста по-благосклонни към вас в сравнение с предходните две години. Няма да срещате непреодолими препятствия по пътя си, така че в крайна сметка какво ще постигнете зависи най-вече от вас самите. Липсата на предизвикателства обаче може да има и негативна страна, тъй като някои ще се изкушат да търсят лесното и в крайна сметка да не постигнат кой знае колко голям прогрес. Разбира се, нормално е да изпитвате желание да се отпуснете и да се наслаждавате на живота, когато някои проблеми са вече зад гърба ви, но искате ли да осъществите нещо – най-вече в професионален план – не трябва да губите фокус и да престанете да полагате усилия. Не се разпростирайте по много посоки и не прекалявайте с големите очаквания, защото, ако постъпвате така, Вселената много бързо може да ви свали на земята и да ви напомни, че една идея може да е чудесна, когато е в главата ви, но на практика тя може да се реализира само с много труд. Това не значи да се отказвате от идеите си, ако смятате, че са добри, а да докажете, че са реалистични и наистина притежавате способността да ги осъществите. Доза прагматизъм и реализъм ще ви бъдат доста необходими през тази година, тъй като по всяка вероятност ще трябва да обърнете внимание на материалната страна на живота – най-вече на работата и на финансите си. 2018 се явява в някаква степен заключителна за вас, така че не се учудвайте, ако оставите нещо в миналото – то вече няма да ви е нужно. Последните два месеца от годината са особено благоприятни – ще ви обземе небивал ентусиазъм и незабавно ще започнете нещо ново и вълнуващо.

Кариера и финанси

През 2018 г. темата за финансите ще ви вълнува силно. Дали ще имате грижи за пари или напротив – ще се радвате на стабилност, зависи много от това до каква степен използвате вродените си дарби и таланти, както и от умението ви да боравите с пари. При всички случаи е препоръчително да не харчите за щяло и нещяло и да спестявате малко повече. Появят ли се по-сериозни финансови затруднения, това може би ще е знак, че трябва да спазвате по-сериозна финансова дисциплина и да помислите дали няма начини да започнете да изкарвате повече пари – с допълнителна дейност, например. Що се отнася до кариерата и служебната среда, там както за много други неща през 2018-а всичко ще зависи от самите вас – от това доколко сте амбициозни и колко работа вършите. През януари ще трябва да разрешите належащи финансови въпроси. Не правете импулсивно покупки, заради които е възможно впоследствие да останете без пари. Февруари е много силен месец за вас – бъдете по-активни, започнете нещо ново и вложете енергията си в конкретен проект – ако няма такъв, инвестирайте я в собственото си развитие. След 20 март и през април ще се наложи да поохладите малко ентусиазма си и да се концентрирате върху конкретни задачи и проекти, тъй като, ако действате импулсивно или очаквате твърде много, ще се разочаровате. Май и юни са подходящи месеци за изграждане на нови контакти и бизнессъдружия – общувайте по-активно и търсете съмишленици. През юли и август най-добре се концентрирайте върху ученето и собственото си усъвършенстване. Септември е чудесен месец да осъществите професионалните си амбиции – ще постигнете чудесни резултати, включително финансови, особено ако положите повече старание и хубаво се потрудите. Някои от вас може да получат пари от творческа дейност или от странични ангажименти. През октомври работата няма да бъде на дневен ред, а и ще ви бъде по-трудно да се концентрирате. Ноември е важен месец за вас – макар че е възможно да се изправите пред някои трудности, те ще ви наведат на размисли и нищо чудно да коригирате плановете си за бъдещето. Датата 7 декември е вашата своеобразна Нова година – чудесен момент да започнете да кроите планове, да поемете по нова посока и най-вече да помислите какво бихте искали да постигнете през 2019 година.

Любов и семейство

През 2018 година ще имате възможността да направите щателно емоционално пречистване на живота си и да се освободите от връзки и ангажименти, които ви затормозяват или вече са изиграли своята роля. Също да осъзнаете, че е време да продължите напред. Ще разберете, че някои ваши притеснения ви създават трудности в любовта и ще имате шанс да ги преодолеете. Този процес на осъзнаване и пречистване ще бъде особено силен през октомври и ноември – за много от вас тези месеци ще бележат преход от старото към новото. Част от представителите на знака може да се чувствате объркани от взаимоотношенията с партньора/партньорката си или да ви е трудно да направите преценка. Препоръката към вас е както за всичко друго през тази година: бъдете малко по-прагматични, анализирайте каква е реалната ситуация, вместо да се водите само от чувствата си.

Здраве

В сравнение с предходните две години през 2018-а ще се радвате на по-добро здраве. Ще имате повече енергия и по-малко грижи, което ще се отрази благоприятно на здравословното ви състояние. Възможно е някои от вас да потърсите алтернативни форми на лечение на здравословен проблем и да намерите лечителя, когото дълго време сте търсили.

Качества на Стрелец
  • Елемент Огън
  • Характеристика Подвижен, двойствен
  • Планета Юпитер
  • Благоприятни партньорства Овен, Лъв, Стрелец
  • Неблагоприятни партньорства Скорпион, Рак
  • Щастливи числа 8
  • Ден Сряда
  • Сезон Есента
  • Цвят Наситено виолетово
  • Камък Тюркоаз, рубин, пурпурен аметист, гранат

Още от хороскопи


Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент