Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ШЕСТИЦА ПЕНТАКЛИ

ШЕСТИЦА ПЕНТАКЛИ

01.05.2021 - 10.05.2021

Астрологично съответствие - Луна в Телец

Ключ. 6, Милосърдие. Да дарим и да приемем дарове, да споделим блага и трудности. Обменът да минава през сърцето ни.

Идеи. Да потърсим онова, което не ни достига, да дадем от това, което ни принадлежи и което е нужно и другиму. Да помогнем безвъзмездно. Да споделим житейските си роли.

Чувства, емоции, настроение. Съпреживяване, доверие, уравновесеност, смирение.

Мисли. Дозата прави лекарството. "Днес се уча да давам, както получавам." (Курс на чудесата) "Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори." (Лука 11:9)

Действия, постъпки. Да потърсим и да окажем помощ. Да сме премерени в думите и делата си. Искрено да се помолим и смирим. Да опростим дългове.

Трудности, проблеми. Да прегрижим или да останем безучастни. Да загубим баланса. Да не разпределяме правилно енергията, финансите си – да бъдем "скъпи на триците, евтини на брашното". Да изпитаме ревност, завист, "даровете на данайците".

Шансове. Да открием "златната среда", да постигнем духовно, мисловно, емоционално и физическо (материално) равновесие. Да отдадем и да приемем онова, което е необходимо, да (си) спестим ненужното. Последните да станат първи.

Въпроси. Какво печелим, когато даваме, и какво отдаваме, когато получаваме? Даваме ли, когато дарът ни не е приет?

Периодът в декадата на Шестица пентакли (от 1 май до 10 май всяка година) е подходящ да възстановим равновесието в себе си и в обкръжението си, да излекуваме свои и чужди рани, да си набавим онова, което ни липсва, и да се освободим от излишното.

Опознайте и приемете и силните, и слабите си страни, без да флиртувате с тях. "Нахранете" и принца, и просяка в себе си, свържете ги.

Развийте умението да искате и да получавате, да давате и да съпреживявате чуждия дар.

Бъдете чувствителни и състрадателни. Преценете реално и своите възможности, и чуждите потребности и потърсете адекватния баланс между тях.

Освободете се както от чужди влияния, така и от стремежа си да контролирате – себе си, другите, ситуацията. Благодарете за наличното, приемете го за нужно.

Бъдете милостиви, опростете себе си и другите – за да отворите място за даровете на творението, които, винаги и навсякъде около нас, чакат да бъдат поискани и приети.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти