Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ОСМИЦА ЧАШИ

ОСМИЦА ЧАШИ

19.02.2020 - 28.02.2020

Астрологично съответствие - Сатурн в Риби

Ключ. 8, Кротост. Да укротим пристрастията си, за да открием истинската си страст.
Идеи. Да направим емоционална ревизия на ситуацията, в която сме. Да потърсим съществени липси, скрити зад привидни ползи.
Чувства, емоции, настроение. Търсене, уединение, вглъбяване, устойчивост, решителност, себе-ограничаване, емоционална жажда, вярност на себе си.
Мисли. "Влезте през тясната порта..."(Матей 7:13) "Понеже каква полза за човек, ако спечели целия свят, а изгуби или ощети себе си?" (Лука 9:25) Когато нещо ти липсва, виж кое ти е в повече.
Действия, постъпки. Да подложим на проверка познати емоционални предпочитания и привързаности. Да потърсим нова опорна точка, спрямо която да пренаредим приоритетите и да осветим света си.
Трудности.  Да зациклим в познат "порочен кръг" от симпатии и антипатии. Да изоставим собствените си копнежи, за да бъдем верни на чужди предпочитания и очаквания.
Шансове. Да намерим своя "изгубен Граал". Да открием нова възможност за себе-изследване и себе-развитие. Да повишим емоционалната си вибрация. Да открием нов фокус за решаване на отдавнашен, назрял емоционален или творчески проблем.
Въпроси. Трябва ли да се загубим, за да се намерим? Центърът на центъра по-важен ли е от  центъра на периферията? Мога ли да бъда верен на другиго, освен на себе си?

Периодът в декадата на Осмица чаши (от 19 февруари до 28 февруари всяка година) е подходящ да разпознаете и последвате своя вътрешна емоционална пътека, която ви води към отговори на непоставени въпроси и запълване на неосъзнати липси.
Ослушайте се и чуйте тихия глас на вътрешния ви компас, който винаги и неизменно сочи вярната посока. Обърнете гръб на емоционални стереотипи, завъртете се на 180 градуса, за да откриете какво сте загърбвали досега, от какво подсъзнателно сте се страхували и същевременно подсъзнателно сте копнели.
Осигурете си здрава дистанция, за да разделите нужното от ненужното, своето от чуждото. Потърсете онази скрита частица от себе си, онова малко, но значимо парченце от собствения ви пъзел, без което не можете да (си) бъдете верни и цялостни. Търсете не количествена, а качествена промяна, субективни подобрения в рамките на обективните ограничения.
Бъдете откриватели и изследователи на самите себе си. Изкачете своя собствена планина,
намерете вътрешни сили да последвате себе си и в неясните и сумрачни пътеки навътре и нагоре, към центъра. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти