Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

СЕДМИЦА МЕЧОВЕ

СЕДМИЦА МЕЧОВЕ

09.02.2018 - 18.02.2018

Астрологично съответствие – Луна във Водолей

Ключ. 7, Вяра. Ще видиш, щом повярваш.
Идеи. Да изненадаме сами себе си. Да разчупим обичайния си модел на мислене и поведение.
Чувства, емоции, нагласа. Бдителност, внимание, променливост, гъвкавост, опомняне, концентрация, самостоятелност.
Мисли. Онова, от което бягаме, е онова, към което подсъзнателно се устремяваме.
"Колкото по-надалеч отиваш, толкова по-малко знаеш." Лао Дзъ
"Единственият опасен вирус може да се намира само на вашия харддиск." (Щ. Ланка)
"Никой пророк не е без почит освен в своята родина, между своите сродници и в своя дом." (Марк 6:5)
Действия, постъпки. Да открием нестандартен начин на мислене и поведение. Да избегнем собствените си капани по пътя.
Трудности, проблеми. Да хитруваме "на дребно". Да живеем в старите си представи и очаквания. Да създаваме и следваме лъжливи, измамни ориентири. Да манипулираме себе си и другите – и "за добро". Да се самоизолираме.
Шансове. Да изключим собствените си защити, за да се допуснем до същината си. Да се освободим от собствената си "магия". Да пораснем, да мислим и говорим зряло. Да издържим житейски изпит. Да се стремим към истината.
Въпроси. Какво избягвам на всяка цена? Какво ме следва по петите? Има ли благородна лъжа? Може ли вчерашната лъжа да бъде днешната истина? Кога мълчанието е злато?
Периодът в декадата на Седмица мечове (от 9 февруари до 18 февруари всяка година) е подходящ да освободите себе си от свои мисловни и словесни шаблони – явни и скрити, и така да достигнете до свой скрит потенциал.
Бъдете бдителни и прозорливи. Разпознайте собствената си "матрица", свои повтарящи се модели на мислене и поведение, стандартни свои грешки. Открийте лъжливите си правила, привидните си защитни механизми, суеверията си и ги заменете с вяра, познание и собствен опит.
Пазете умело себе си от загуба на идентичност, от поддаване на общи изкушения и заблуди. Избягвайте излишни спорове и стълкновения, в които вместо истината се раждат само раздразнение и желание за надмощие. Допуснете да мислите и да се изразявате различно, нестандартно, провокирайте свои привидно слаби места, за да откриете скрита зад тях сила.
Стремете се да бъдете интересни и на себе си. Разчупете формата, за да достигнете до "заробеното" в нея съдържание и да го освободите. За да отделите зърното от плявата и да се ползвате от онова, което никой не може да ви даде и никой не може да ви отнеме. Онова, което истински ви принадлежи.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Абонамент