Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ТРОЙКА ЧАШИ

ТРОЙКА ЧАШИ

02.07.2022 - 11.07.2022

Астрологично съответствие – Меркурий в Рак

Ключ. 3, Мир. Да се потопим в света на чувствата и емоциите, да ги изразим и помирим.

Идеи. Да споделим радостите и тъгите си, да отворим сърцето си. Да съучастваме в празник, в творчески процес.

Чувства, емоции, настроение. Смирение, съпреживяване, веселие, сътворяване, емоционален и творчески подем.

Мисли. Споделената мъка намалява, споделената радост се увеличава. Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти. "Трудът е любов, приела видим образ." Халил Джубран; "Душата никога не иска от нас повече, отколкото можем да свършим с лекота." Едуард Бах

Действия, постъпки. Да се съберем с познати и приятели, да отпразнуваме събитие или просто самата среща, да се опознаем и сближим. Да преодолеем границите помежду си.

Трудности, проблеми. "Да препием" с емоции, "да затънем", да се обезверим. Да се опитваме количествено да компенсираме качествени липси. Да натрупаме трудни, "отровни" чувства и преживявания. Да се разминем и отчуждим. Да (си) изневерим.

Шансове. Да се впишем в кръг от близки, сродни души, да бъдем радостни и креативни. Да израснем емоционално, да разширим емоционалните си граници.

Въпроси. Имам ли близки приятели, какво споделям с тях? Умея ли да помирявам емоционалните (си) различия? Постъпвам ли според чувствата си?

Периодът в декадата на Тройка чаши (2 юли – 11 юли всяка година) е подходящ да споделим времето и пространството си с близки хора и да повдигнем собствената си и общата емоционална вибрация.

Впуснете се в "танца на живота" – научете нови "стъпки", споделете ги с другите, танцувайте заедно.

Потърсете и отворете нова емоционална врата, "влезте" през нея със сродни души, с които сте на една сърдечна вълна и с които умеете да се радвате и да тъгувате заедно, с и без думи. В общуването си с другите разпознайте и допуснете различията, но се фокусирайте върху приликите, върху пресечните точки – превърнете ги в "място за среща". Погледнете "зад оградата", опознайте се емоционално, стремете се да назовавате и изразявате чувствата си, да споделяте. Сътворете делника като празник, в който винаги има за какво да се радваме и да благодарим.

Хранете сърцето си с чисти чувства и емоции. Пийте от чашите – възможности, които животът ви поднася. Вдигнете наздравица – за себе си и за хората, с които "случаят" ви е събрал, с които откривате и споделяте общи "съкровища" и с които "ние" се превръща в повече от "аз и ти".

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти