Ефектът на брачната халка или защо жените все налитаме на женени мъже

мъж двойка флирт
Снимка: Thinkstock

Има изследване (нали знаете, че се изследват всякакви странни неща), което доказва, че един мъж изглежда по-привлекателен в очите на жените, ако се знае, че е обвързан.

Направено е просто допитване сред различни жени. Един мъж е представен на различни жени, които трябвало да определят дали е привлекателен или не.

На едните им казали, че мъжът е женен, а на другите – че е ерген.

Всички жени, които смятали, че мъжът срещу тях е обвързан, го определили като по-привлекателен. Тези, които мислели, че е ерген, сметнали, че не е чак толкова хубав.

мъж двойка флирт
Снимка: Thinkstock

Този резултат може да потвърди и всеки мъж, който е сключил брак. Слагането на брачната халка на пръста наистина привлича другите жени и ги стимулира да се „пробват“ да бъдат с него.

Защо го правим? Защото сме гадни и искаме да прецакаме нищо неподозираща си посестрима, омъжила се за готиния тип? Не. Защото инстинктите ни ни карат.

мъж двойка флирт
Снимка: Thinkstock

Една от основните черти, които привличат една жена към един мъж, е неговото добро поведение. Митът за лошите момчета отдавна рухна. Търсим и обичаме добри момчета, които се отнасят с нас като с хора, а не като с боксови круши.

Та ако мъжът срещу нас е вече женен или сериозно обвързан, това е стопроцентова гаранция, че той притежава това качество – грижовността. Освен това, подозираме ние, гледайки пръстена му, вероятно е отговорен, готов на саможертви и любвеобилен.

Е как да не харесаш такъв мъж и да не го пожелаеш.

За тази теория има дори филм с Дженифър Анистън и Адам Сандлър. „Жена назаем“ разказва точно за това – как Адам Сандлър се представя за обвързан пред случайни жени в бара и винаги се прибира в компания.

мъж двойка флирт
Снимка: Thinkstock

Така че следващият път, когато някоя дама се присламчи към законната ви половинка, не я винете. Това е признание за неговите качества.

Друг е въпросът дали трябва да се оставяме инстинктите да ни водят и да погазваме всякакви морални норми, опитвайки се да откраднем мъжа на друга жена…

 

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти