Защо жените харесват лоши момчета или откъде идва синдромът „Бий ме, обичам те“

Защо жените харесват лоши момчета или откъде идва синдромът „Бий ме, обичам те“
Снимка: ThinkStock

Велина Томова

Като мантра се повтаря тази класическа истина, че жените харесват лоши момчета. И няма как да не се съгласим с това, когато дори и собственият ни опит показва точно това.

Въпросът обаче е защо, за бога, една жена може да иска да е с някой, който се обажда когато си иска, мисли само за себе си и смята съществото до себе си за красив придатък на бляскавата му съвършена същност.

Истината е, че лошите момчета привличат жените поради няколко причини.

Да бъдеш избрана от лошо момче е нещо като да спечелиш короната за Мис Свят. По подразбиране лошите момчета са безкрайно красиви и безкрайно ухажвани от всички жени, така че когато ТОЙ спре магнетично сините си очи върху теб, някак си сърце не ти дава да му откажеш.

И се чувстваш наистина специална. Към теб той е мил, любящ и нежен (в началото), а към другите е груб, безпардонен и директен.

Сякаш с магическа пръчица самото ти появяване го прави от лош добър, а това лесно може да ви завърти главата.

Всичко е толкова красиво и безоблачно, той се е превърнал в Чаровния принц, любовта е навсякъде около вас и по всичко личи, че любовта ви ще продължи вечно.

мъж
Снимка: ThinkStock

До момента, а той не идва много късно, когато интересите на въпросното „лошо момче“ спрат да са любимата жена, а нов мотор, игра, приятелите му (те винаги са по-важни от всичко), филм или ловната пушка на баща му.

Тогава си показва лошата страна, която може да варира от студено безразличие до горещи спорове, а понякога, в най-критичните случаи, и физическо насилие.

Какво прави най-често жената тогава? Решава, не без неговото внушение, че тя е виновна за смяната на настроението му и започва всячески да се опитва да върне отново доброто му лице – онова, което познава от началото на връзката.

секси мъж
Снимка: ThinkStock

За момент това го укротява, той става отново добър или просто му минава и всичко се завърта отначало.

Неусетно единствената цел в живота на жената става Неговото щастие, което води и до нейното спокойствие.

Една такава емоционална въртележка често се интерпретира от жените като пламенна и наситена връзка, но истината е, че това е много повече психически тормоз, отколкото връзка.

Всеки ден е неясен и изпълнен с мъгливото очакване за Неговото настроение – добър или лош ще е.

мъж
Снимка: Thinkstock

Понякога лошотията продължава прекалено дълго, после той се връща, уж размислил и променен, но истината е, че тези хора не се променят.

Те остават винаги егоисти, безпардонни, самовлюбени и несериозни, противопоставят се на всички правила освен на своите собствени и са неспособни да се отдадат на друг човек.

А жените, попаднали във връзка с такъв човек, се заблуждават, понякога и цял живот, че ще могат да го променят.

Само че жабите стават принцове само в приказките...

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти