А твоят мъж от готините ли е?

А твоят мъж от готините ли е?
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Колко често казвате за някой мъж, че е готин? И какво всъщност означава това?

Да бъде богат, умен и добре изглеждащ? Това може би помага, но ключът се крие в поведението, действията и отношенията на мъжа към хората около него.

Да бъде готин в очите на другите е цел номер едно на мъжете. Нали не мислите, че суетата е присъща единствено на жените? Не е вярна максимата, че ако желаеш нещо много силно, то рано или късно ще бъде реалност за теб. Опровергава го фактът, че всички мъже искат да бъдат готини, обаче малцина успяват.

Мисля, че да си готин в днешно време изобщо не е трудно. Особено при наличието на толкова много смотаняци, които математически ти вдигат възможността да изпъкнеш.

Нима е трудно да държиш на думата си, когато я даваш? Нима е сложно да определиш какво искаш от живота, от работата, от връзките си? Нима се изискват невероятни усилия да  набележиш целите си и да ги следваш? Ако мъжът изпитва затруднения да дефинира тези основни житейски възгледи, то той е обречен да бъде подиграван и иронизиран от жените. Нещо повече – те ще бъдат и снизходителни към него.

За да го считат за готин, мъжът задължително следва да бъде кавалер – да дава път на дамата, но не само за да я огледа как изглежда отзад. Жестове като подаване на ръка, отстъпване на място и подобен тип обгрижвания правят наистина добро впечатление.

Разбира се, не може да бъдеш истински кавалер, ако не умееш да правиш комплименти. Ама не от онези посредствени и глупашки, към които жените имат непоносимост, а от премерените джентълменски, които винаги са на ръба на флирта, но жените не се чувства неудобно. Готините мъже винаги намират нещо в дамите, с което да ги поласкаят.

Чувал съм многократно, че ако използваш интелект за решаване на конфликти, както и да успяваш да превъзмогнеш егото си и да се извиняваш, когато си сгрешил, е признак, че в теб има нещо сбъркано. По-конкретно, че ти е сбъркан полът.

Чувал съм тези твърдения само и единствено от простаци. Ето защо те никога няма да бъдат готини, а доживот ще дълбаят дъното на простотията си. 

Вероятно никога няма да разберат и колко е важно да се държиш уважително с хората. С всички хора, без значение дали са ти близки, приятели, познати или непознати. 

Ако някой иска да го считат за готин, той трябва да притежава и от онези качества, които са характерни за героите от приказките и филмите – храброст, състрадателност, себеотдаване и жертвоготовност.

Тези качества определено са позабравени в днешно време, но винаги се появява някой, който с гръм и трясък напомня, че все още съществуват такива мъже.

И този някой веднага бива определени за готин. На пръв прочит тези качества са доста момчешки, но пък какво бъдеще може да има мъж, който не иска да направи света едно по-добро място за живеене?

А вашият мъж от готините ли е? Открихте ли нещо от него в текста? Ами ако не покрива никои от посочените критерии? Все пак внимавайте с действията към него - възможно е той да е готиния, а вие - не.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Жените харесват обратни мъже

Аман от сърдити лелички!

Обичам жените да ми правят...

Не пожелавай мъжа на ближната си!

Не ѝ вярвай! Никога и за нищо.

Как да спрете да привличате само глупаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти