Как да маскираме следите от недоспиване

По очите и зоната около тях си личат добре причините да си недоспала.

Независимо дали това е купон, по-дълги часове пред лаптопа на работа или цяла нощ над лекции, понякога се налага да направим компромис със съня. Това обаче няма как да не се отпечата върху една от най-нежните части на тялото.

И макар да няма нищо по-добро за възстановяване на тонуса и вида от това да наваксваш със съня, съществуват няколко начина липсата на часове в леглото да не си личат толкова върху лицето ти. Чети и попивай, но не забравяй после и да се наспиш!

Пий повече вода

Алкохолът предизвиква оттичане и подуване дори под очите. Приемането му разширява кръвоносните съдове, а след като се подуят, е възможно от тях да потече кръв, на което се дължи червенината на кожата и подпухването ѝ.

Затова нека изпиването на една чаша алкохол е последвано от чаша вода. Освен поддържането на съотношение 1:1, не приемай повече от 300 милиграма кофеин на ден (една чаша съдържа около 100 мг), тъй като диуретичният ефект на кафето води до дехидратация.

Чаша вода на празен стомах: ритуалът, който трябва да започнете още днес

Замени кръгчетата краставица с картофи

Картофите съдържат ензим, наречен катехолаза, който помага кожата да изглежда по-светла с времето. За да се убедиш в теорията, полегни с кръгче картоф върху всяко око за 10 минути, като оставиш на сока да попие в кожата. Препоръката е да го правиш два пъти седмично, за да усетиш ефекта.

10-те най-добри домашни маски за лице

Не забравяй да мигаш

Взирането в екрана ни кара да мигаме по-рядко, макар и да не го усещаме. Процесът обаче е важен, тъй като овлажнява очите ни по естествен начин. Затова постави бележка на компютъра си, която да ти напомня да затваряш очите си за няколко секунди. Взимай си почивка от електронните устройства на всеки 20 минути, за да поглежда през прозореца и освежиш очите си.

7 сигурни сигнала, че имате нужда от дигитален детокс

Използвай различен коректор

Използването на коректор с жълта или прасковена основа в малко по-тъмен нюанс, отколкото използваш обикновено, помага да неутрализираш лилавите сенки под очите си.

Насочи вниманието другаде

Бърз и лесен начин да отклониш погледите от която и да е зона е насочването на вниманието към друга. Избери част от лицето си, на която да акцентираш, като например очертаеш и оцветиш устните в ярък и смел цвят.

Идеалният зимен грим в няколко стъпки

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти