Ан, принцесата в сянка - животът на единствената дъщеря на кралица Елизабет II

Принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет II и принц Филип и едно от четирите им деца - тя е сякаш в периферията на кралската история и въпреки това не успява да избяга от обективите на медиите и от своите задължения като част от семейството.

Ан Елизабет Алис Луиз Уиндзор, родена на 15 август 1950 година, е смятана за единствения наследник на Елизабет II, който всъщност е здраво стъпил на земята. Принцесата поема повече от 500 публични ангажимента на година и въпреки понякога странното си поведение, тя е един от най-възхитителните членове на Кралското семейство. 

Вижте как принцеса Ан се е променила през годините в нашата галерия:

Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство

Конете и конните състезания са нейната страст. На 21-годишна възраст тя печели 3-дневно състезание по конна езда. Тогава от BBC е избрана за личност на годината в категория "Спорт" за 1971 г. В продължение на повече от 5 години се състезава за Великобритания, като печели сребърен медал както в индивидуални, така и в отборни дисциплини по време на Европейското първенство през 1975 г. в Германия. След това през 1976 г. участва и в Олимпийските игри в Монреал като част от националния отбор на Великобритания.

Въпреки че вече се е отказала от ездата, принцесата остава активна в света на конните състезания. През 1986 г. тя става президент на Международната федерация по конен спорт и е председател на Асоциацията по езда за хора с увреждания. Освен това Ан е и член на Международния олимпийски комитет. 

Ан се жени за омъжва за свой съотборник и капитан на националния отбор Марк Филипс през 1973 г. в Уестминстърското абатство. Двамата имат две деца - Питър, които се ражда през 77г. и Зара - родена през 81 г. 

В началото на 1974 г. е извършен опит за отвличане на принцесата и въпреки че Ан беше невредима, нейният личен бодигард, назначен от двореца, беше прострелян по време на инцидента.

Принцесата и Филипс се развеждат през април 1992 г., а през декември същата година тя се сключва брак с Тимъти Лорънс, командир на Кралския флот. Двойката не залага на грандиозна сватба, а по-скоро на малка частна церемония.

Принцеса Ан разпределя времето си между суита, в който живее с настоящия си съпруг в двореца Сейнт Джеймс и парка "Гаткомбе", където се намират любимите ѝ коне, а тя самата има възможността да язди заедно с бившия си съпруг, с когото остават в прекрасни отношения и досега.

Кейт Мидълтън и принцеса Ан на посещение в Кралски колеж по акушерство и гинекология

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти