Трогателната история на Ваня Джаферович за първия учебен ден, която разчувства мнозина

Ваня Джаферович
Снимка: Instagram: @vanjadzaferovic

Новата учебна година официално започна, а с нея и всички вълнения, които съпровождат обучението на децата, особено в ситуацията, в която в момента се намира цял свят, пишат от канала “Cool Kids” във Vbox7.

Сред българските известни личности, които също попадат в това число и споделиха мили кадри от празника, беше семейството на Евгения и Ваня Джаферович. Тяхната дъщеря Леа се върна в училище като второкласничка, а бащата на 8-годишното момиченце сподели трогателен и дълъг пост в социалните си профили.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanja Dzaferovic (@vanjadzaferovic) on

Празникът на Леа даде повод на Ваня да се върне в своето детство, когато самият той не е могъл да започне втората година от образованието си заради събитията в своята родина.

„На снимката виждате две поколения Джаферович, баща и дъщеря. Единия от тях, днес започва втори клас, а другият никога не е имал такава възможност“, започва той и разказва още:

„През 92 година, гражданска война в бивша Югослвия стъписва всичките деца и родители, преустановявайки работата на училищата. Другите неща бяха по-важни, така казаха, а аз не го разбирах тогава, както и до ден днешен не го разбирам. Една година след това, започнах третия клас, в едно село на 50 км от нашия град. Така и никога не се върнах е моето училище, там където родителите ми, заедно с баба и дядо ми, ме изпратиха с усмивки и сълзи в очите, осъзнавайки, че момчето е пораснало и че започва да пише нова глава в книгата на живота си.“  

Обратно в наши дни, Ваня признава: „Хубавото е, че животът винаги ти връща по някакъв начин онова, което ти е било отнето и доста пъти съм се убеждавал в това. Така днес, аз изпращам дъщеря си във втори клас и съм безкрайно щастлив. Обичам те много Лейче и винаги ще съм до теб, каквото и да става. Седейки на пейката, усещам призраците на миналото, как минават покрай мен и ме хващат за гърлото. Те винаги са някъде тук. Няма да плача, подяволите... В главата чувам песента на The Smiths “Please please please...” с преследващ вокал на Мориси и неповторима китара на Джони Мар.“

Усмихвам се, няма да плача..., завършва разказа си футболистът и баща на две деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти