Създадено за Klett

Трикове, с които да превърнете ученето за вашето дете в истинска забава

а
Снимка: iStock/Getty Images

Забавление и учене

На вас как ви се струва, възможно ли е? Ние само като гледаме двете думи на един ред, и премигваме от удивление. Когато бяхме ученички, такива глезотийки нямаше. Или имаше? Чакайте, обърках се. Забавлението в ученето винаги е било важно, защото самата положителна емоция е подтик да отгърнеш следващата страница, да решиш сам задачата, да откриеш любовта към знанието и удоволствието в съревнованието с други добри като теб.

Зад клишето, че „днешните деца не са каквито бяхме ние навремето“, се крие една голяма истина. Днешните деца се забавляват повече от нас не само защото имат постоянен достъп до всевъзможни игри на телефоните си, чат и TikTok, но и защото вече преспокойно си учат онлайн. Вярно, използването на дигитално учебно съдържание скочи неимоверно заради пандемията, но и наистина онлайн е супер по-интересно, дори за нас, аналоговото поколение. И ние като съвременни родители правим всичко възможно да забавляваме децата си, включително и докато учат, надявайки се да ни се получи.

Ето няколко трика, които ще ви насочат как да постигнете 2 в 1:

1.   Включете интерактивни ресурси

а
Снимка: iStock/Getty Images

За щастие, днес разполагаме с модерно технологично улеснение, което ни спестява време, нерви и пари, а на нашето дете гарантира хем отлични резултати, хем забава, докато учи и напредва. Нарича се iZZI, съвременна интерактивна образователна платформа за обучение и самоподготовка с повече от 130 дигитални учебника, 3000 видеоклипа, 30 000 интерактивни задачи, игри и симулации. Продукт е на водещото образователно издателство Клет България и предоставя всички ресурси, нужни за качествено образование у нас, което се конкурира с европейските стандарти.

2. Включете игри

а
Снимка: iStock/Getty Images

Игрите са невероятен начин да се ангажира вниманието на детето към уроците. Те правят ученето по-забавно,  а запаметяването - неусетно. В iZZI има стотици пъзели, кръстословици, симулации и др., които карат ученика да очаква с нетърпение да стигне до следващата задача, до другия урок, като знае, че играта продължава.

3. Включете състезателен елемент

а
Снимка: iStock/Getty Images

Състезателният елемент при децата ги мотивира да работят, да се развиват. iZZI предлага различни нива на трудност на задачите и тестовете с цел надграждане на учебното съдържание, а моменталната обратна връзка при решаването им обучава, спомага проследяване на напредъка и мотивира за по-добри резултати спрямо другите ученици.

4. Включете технологиите

а
Снимка: Klett

Според проучвания дигиталните образователни услуги са спечелили интереса на 80% от хората само през последната пандемична година. Използвайте и вие технологиите като инструмент, за да направите обучението на вашето дете по-забавно, лесно и достъпно.

От Теленор предлагат тарифен план за интернет, предназначен специално за деца и ученици, включващ 20 000 национални MB и неограничени MB за платформата iZZI за 16,99 лв. А за да е още по-приятно, Теленор предлагат и специален пакет за 17,99 лв. на месец, който включва план Интернет+ 16,99 с достъп и неограничени МВ към iZZI и таблет PRESTIGIO Q PRO Grey или ALCATEL 3T 8 4G 2GB RAM на изплащане за 24 месеца.

Ето това е възможност учениците да се потопят в света на интерактивното образование!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти