На раздяла с мама и татко: Летисия и Фелипе изпратиха принцеса Леонор в Уелс

испанско кралско семейство
Снимка: Getty

Чувството детето ти да напусне семейното гнездо изпита в края на август и испанската кралска двойка, изпращайки по-голямата си дъщеря в колеж.

Крал Фелипе Шести и кралица Летисия придружиха 15-годишната принцеса Леонор на летището в Мадрид, откъдето момичето замина за Уелс. В местния Атлантическия колеж наследницата на испанския трон ще прекара следващите две години.

Испанската кралска двойка изпрати принцеса Леонор в колеж

На емоционалното изпращане присъства и по-малката сестра на Леонор, 14-годишната инфанта София.

След пристигането на престолонаследницата в Атлантическия колеж бяха разпространени и няколко официални нейни кадъра от кампуса.

Колежът е разположен в замъка Сейнт Донат, датиращ от 12-ти век, и се намира на южното крайбрежие на Уелс. Съоръженията на кампуса включват библиотека, гори, закрит и открит плувен басейн и класни стаи в исторически сгради, разказват от HELLO!

Замъкът приютява около 350 чуждестранни студенти и е сред най-старите постоянно обитавани замъци в Уелс. Самият той, както и прилежащите му територии му са с историческо и архитектурно значение.

Уебсайтът на колежа гласи, че уроците започват всяка сутрин в 8 ч. сутринта и завършват в 13:10 ч., а като част от цялостната учебна програма се очаква учениците да полагат минимум два часа общественополезен труд, два часа физическа активност и още два часа творчество активност всяка седмица. Тези сесии се провеждат следобед, вечер и през почивните дни. 

Новата учебна година в Атлантическия колеж започва и с още една европейска кралска особа - 16-годишната холандска принцеса Александрия, дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима. Двете с принцеса Леонор ще бъдат състудентки, като Александрия също започва двугодишното си обучение.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти