Как детството ни влияе върху начина, по който обичаме и изразяваме чувствата си

дете възпитание семейство
Снимка: Pexels

Ако си припомните и изследвате дълбоко вашите настоящи и минали връзки, ще забележите, че на моменти сте склонни да проявявате един и същи тип поведение, независимо от характера на човека, с когото сте. Може би някои от вас осъзнават, че винаги се опитват да "угодят" и да направят компромис, докато други винаги влизат в конфликт "с рогата напред". Нищо от това не е случайно.

Детството ни има огромно влияние върху начина, по който взимаме решения като възрастни. Включително и в любовта.

Начинът, по който нашите родители са се отнасяли (и се отнасят до ден днешен) един към друг, отношението на леличките в детската градина, поведението на нашите първи най-добри приятели сякаш се пишат по сценарий, който ние самите започваме неосъзнато да следваме на по-късен етап. 

С други думи, нашите детски преживявания и сценариите, които нашите родители са написали за нас вместо нас, могат да се използват за предсказване на начина, по който ще изразяваме и откликваме на любовта през целия ни живот. 

В галерията ни сме събрали петте основни категории любовни стилове* на д-р Милан и Кай Йеркович. Те ще ви помогнат да разберете себе си по-добре и да подобрите взаимоотношенията с важните хора в живота ви.

Как детството ни влияе върху начина, по който обичаме и изразяваме чувствата си

*Под любовен стил разбираме набор от наклонности и тенденции в поведението за това как свързваме и се отнасяме към нашите романтични партньори. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти