Ако си учител и в класа има кралско дете, ето какво се очаква да правиш

кралско семейство джордж шарлът кейт мидълтън принц уилям
Снимка: Getty

Учебната година вече започна за английските малчугани, а това се отнася дори за принцовете и принцесите. Да, те живеят в дворец, но това не им спестява нито ходенето на училище, нито писането на домашни!

Разбира се, техните задължения в училище са като на всички останали деца, но как се обръщат към тях учителите и техните съученици? 

Въпреки че децата на Уилям и Кейт Мидълтън имат кралски титли "негово/нейно кралско височество" и "принц/принцеса", те не важат за класната стая. Освен това от техните преподаватели не се очаква да им се покланят и да правят реверанси.

Да, в училище правнуците на кралица Елизабет Втора са просто Джордж, Шарлът и Луи!

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Що се отнася до фамилията им, нещата стават малко по-сложни.

Технически фамилията на кралското семейство е Маунтбатън-Уиндзор, което използват и децата на Хари и Меган - Арчи Харисън и Лилибет Даяна. Тя се използва в случаите, когато не се назовават кралските титли. 

В училище обаче принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луис използват фамилното име Кеймбридж, взето от титлите на техните мама и тате. Този факт е потвърден от самия принц Джордж, който през 2017-та година е заснет с училищната си чанта, върху която има етикет с надпис "Джордж Кеймбридж". 

► Няма да ги познаете! Ето как са изглеждали членовете на кралското семейство на първия учебен ден

За сравнение, принц Уилям и принц Хари използваха "Уилям Уелс" и "Хари Уелс" в ученическите си години, както и по време на военната си служба.

Аналогично, фамилията им идва от титлата на баща им Чарлз, принцът на Уелс. Това е начин хем да се отдаде почит към техния настойник, хем да се премахне титлата "принц", когато тя би звучала твърде официално и ангажиращо.

Какво образование имат членовете на кралското семейство

8-годишният Джордж и 6-годишната Шарлът посещават „Томас Батерсий“ - училище за предучилищна подготовка, обучението в което струва 23 000 британски лири. Описано е от Ръководството за добри училища като: "Голямо, натоварено, леко хаотично училище за космополитни родители, които искат децата им да имат най-доброто английско образование, за което се плаща."

3-годишното им братче Луи е в детска градина "Уилкокс", намираща се в близост до дома на кралското семейство в Кенсингтън. Той, както брат си и сестра си, следва стъпките на своя баща - принц Уилям, който е първият член на кралското семейство, записан в детска градина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти