планета космос венера
Снимка: Thinkstock

Задава се Ретроградна Венера в Скорпион: ще горим от страст и ревност

На 3 октомври Венера в Скорпион вече е стационарна, т.е. тя забавя своето движение и се подготвя за своето ретроградно движение от 6 октомври до 16 ноември, след което следват още два дни стационарна фаза до 18 ноември включително. Някои хора подценяват стационарното положение на планетата, но тя е много важна, защото не сме подготвени за това ретро движение и може много да ни изненада и то неприятно.

Все пак Венера в този знак „не се чувства“ добре и съответно влиянието й в интимните и деловите партньорства, както и финансите, не са облагодетелствани и са силно затруднени. Венера в Скорпион е под силното влияние на Плутон, управител на знака Скорпион.

Желанията са силни, страстите – бурни. Родените с Венера в Скорпион се раздават докрай, но и изискват от любимия човек същата отдаденост, затова в почти всички случаи следват разочарования, прояви на ревност и тежки емоционални преживявания. Колкото по-малко очаквания или изисквания има човек към партньора и другите, толкова по-малко и разочарования преживява.

Но при Скорпиона средни положения няма – или обича, или мрази…..и в двата случая много дълбоко и силно. Тъй като Венера се свързва и с „финикийските знаци“, т.е. с парите, то в този период в световен план не можем да очакваме нещо положително във финансовата сфера, но ретроградното движение на Венера ще я отдалечи за известно време от Юпитер, който всичко увеличава, включително и цените – Венера беше започнала с бързо темпо да върви към съвпад с Юпитер, но Вселена стопира този краен процес поне засега. Венера ще съвпадне с Юпитер, но в знака Стрелец, към средата на месец януари 2019-та, когато може да се очакват и по-драстични увеличения на някои цени на продукти и услуги, но първата вълна на финансовото напрежение ще бъде в последните няколко дни на октомври.

В личен план ретроградната Венера в Скорпион ще се отрази по-негативно във връзките и партньорствата или във финансов аспект при родените под знаците и с рождена Венера в Скорпион, Телец, Лъв и Водолей. Възможни са временни раздели при някои хора и трансформация във връзките, финансови загуби или затруднения от финансов характер. Венера в Скорпион внася голяма дълбочина и страст в любовта, но също така ревност и желание за отмъщение при разочарование.

планети
Снимка: Thinkstock

Сега е време да направите ревизия на връзките и партньорствата си, да коригирате поведението и грешките си в партньорските отношения, ако връзката е дълбока и дълготрайна. Периодът е добър за финансови ревизии, за рефинансиране на вече съществуващи кредити и връщане на заеми, за преоценка на ценностите – на стойностните неща и хора в живота ви.

Ако връзката е пред разпад и не може да бъде спасена, то за крайната раздяла и приключване на отношенията е добре да се изчака да отмине ретроградното движение на Венера, т.е. след 18 ноември.

Марс Космос планета планети хороскоп хороскопи
Снимка: Thinkstock

Периодът не е добър също за смяна на работата или започване на нова, за големи инвестиции и рисковани финансови операции. По-труден и неблагоприятен е за сферата на културата и изкуството. Тя ще се върне за кратко в знака Везни (между 30.10 и 01.12.2018 вкл.), но тогава тя е в неблагоприятен аспект с Уран, който също се е върнал в знака Овен на 7 ноември.

Колкото до ретроградния Меркурий от 16.11 до 07.12.2018 година, това е друга тема. Но трябва да сме готови и за него, защото ни чакат „вълнуващи“ месеци в световен аспект и у нас.

Прочетете още:

Кои са трите зодии, които ще срещнат любовта през октомври?

Коя зодия е идеалната съпруга?

Кои са най-несъвместимите двойки в зодиака?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти