Задава се Лунно затъмнение на 5 юни: какво можем и какво не можем да правим на този ден

луна
Снимка: Istock

Предстои да станем свидетели на второто лунно затъмнение от полусянката на Земята за 2020 г. – освен от България, то ще може да бъде наблюдавано също от Япония, Азия, Австралия, Индийския океан, Европа, Африка и другаде.

Този тип затъмнения не са така атрактивни като пълните лунни, тъй като Луната преминава само през полусянката на Земята, което само леко понижава яркостта на лунния диск.

Продължителността на лунното затъмнение на 5 юни ще е 3:16 мин. Началото му ще може да се види от София в 20:47, а максимумът ще настъпи в 22:24. Фактически едва по време на максимума ще има видима промяна в лунния диск – той ще посивее в долната си част.

Но какво означава това затъмнение от астрологична гледна точка?

Всяко лунно затъмнение е уникално и носи своята собствена енергия и заряд. Традиционно пълнолунието провокира пик на човешката психика – ставаме по-чувствителни и податливи на различни емоции. Второто лунно затъмнение за 2020 г. ще направи всичко това много по-ярко и осезаемо.

На 5 юни се отваря един своеобразен "коридор от затъмнения", който ще приключи чак през юли, което означава, че от този ден нататък, е важно да бъдете внимателни във всичко и да се доверявате повече на собствената си интуиция. Астролозите наричат ​​такива периоди "времето на прашните бури", през което пътят към щастието е труден и се изисква повече труд от ваша страна. Въпреки опасностите, привличането на късмет няма да бъде трудно, ако сте сдържани и не бързате с нещата.

Ето какво е добре да правите в този ден, както и какво е хубаво да избягвате:

Лунно затъмнение на 5 юни: какво можем и какво не можем да правим на този ден

ох на мама
Снимка: Личен архив

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти