Второ Новолуние в Рак: ето какво ще ни донесе този рядък феномен

луна
Снимка: Istock

Има ли моменти, които искате да се повторят? А какво бихте направили, ако това беше възможно? Е, сега имаме шанса да преживеем това с необичайното второ новолуние в Рак. Да посрещнем две поредни новолуния в един знак е рядкост.

Всеки, който е пропуснал да се потопи в темите на водната стихия, да заяви своите желания и да предприеме път към тях, ще може да го направи на 20 юли в 20:33 ч. След слънчевото затъмнение в Рак през юни и ретроградния Меркурий в същия зодиакален знак е време да подредим мислите и емоциите като надградим темата.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева. 

Второто новолуние в Рак е втора възможност – шанс да се свържем по-добре с емоциите, да преоткрием емпатията, да подхраним отношенията с нашите родители и нашите деца. Във времена на промени не бива да забравяме грижата, подкрепата и разбирането – към другите и към самите себе си.

Вероятно не е много актуално да признаваш, че си емоционално уязвим в период на световна пандемия, държавни брожения и икономическа несигурност. Тук Козирогът би казал: „Стегни се. Има сериозни неща за вършене!“. Сега обаче право на глас има Ракът. В края на деня е добре да се запитаме: Има ли нещо по-важно от разбирането на дълбоките ни потребности? От семейството ни? Всичко това има основна роля в емоционалния ни баланс и грижата за душевното здраве. 

Какво да очакваме от новолунието в Рак на 20 юли

Новолунието ще се развива на фона на борба с авторитетите, с всичко, което ни притиска отвън и ни казва кои трябва да бъдем. Социалните планети Юпитер и Сатурн, заедно с трансформиращия Плутон в Козирог, ще изпитат волята и избора ни между личността и статуквото. Светът има установен ред и социалните планети винаги ни напомнят за това.

Наш обаче е изборът как да функционираме здравословно като не пренебрегваме емоционалния свят. Положителният аспект с Нептун ни напомня да се свързваме с интуицията и да не забравяме за нея по пътя на своето развитие. Моментът не е подходящ за словесни битки, а за дълбоко вглеждане и разбиране какво може да ни донесе сигурност. Някои ще кажат, че сигурността е несигурно понятие. Нека сигурността бъде вярата в собствените ни сили и добро намерение.

Вижте ТУК хороскопа си за тази седмица >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти