Водолеите - различни, свободни и мъдри

Ето че дойде времето и на Водолея - слънцето влезе в този зодиакален знак на двадесети януари. Водолеят е мъжки, въздушен и неподвижен знак.

Управляват го планетите Уран и Сатурн, Меркурий е в екзалтация, а слънцето е в заточение, разказва Бистра във видео в канала й "Harmony within" във Vbox7.com.

Като мъжки знак Водолеят е екстравертен, а като неподвижен не бърза за никъде - по-скоро задълбочава и развива темите, които го вълнуват, отколкото да инициира нови.

Като темперамент въздухът и в частност водолеят, се свързва със сангвиничния - вискока външна и ниска вътрешна активност.

Въздушният елемент също така е свързан най-вече с интелекта и умствената стимулация, необходимо му е да мисли, да осъзнава, да развива теории.  Важно е да му е интересно.

Водолеят е знак на свободата - планетата, която го управлява е Уран и се свързва с новото, промените, изненадите, оригиналното и уникалното, шока, революциите и рязкото поляризиране на всичко, до което се докосне. Уран е Очаквай неочакваното.

Затова и Водолеят често е различен, може да изглежда дори шантав и да има твърде странно поведение. И той се забавлява с това. 

Или пък поведението му да е абсолютно обрано и дистанцирано. Но каквото и да е, той като въздушен, винаги е способен да обоснове действията си, колкото и смахнати или ирационални да изглеждат. 

Снимка: Weheartit

Уран се свързва още и с електричеството, а в тялото управлява нервната система на човека, гениалността, но и лудостта, а често тези неща са свързани, тъй като за да се създаде нещо оригинално, е необходимо да се видят нещата под различен ъгъл.

Същото нещо - отклонението от познатото и нормите, наричаме и лудост. Как ще се прояви, положително или отрицателно и за човека, и за околните, зависи отново и винаги от нивото на съзнание, на което се проявява планетата или зодията.

При силен Уран, а и при самия Водолей идеите могат да идват като светкавици, като прозрения.

Духовното качество, която водолеят носи, е способността да раздвоява съзнанието си, способността да се наблюдава отстрани - безпристрастно и обективно.

Водолеят е способен съвсем ясно да вижда както себе си, така и околните точно такива, каквито са. Затова заедно с девата, той е най-обективния зодиакален знак.

Уран, в митологията богът на небето, губи своя пол - това също е присъщо за урановите хора и за Водолеите. Затова Водолеят се свързва и с ангелските сили - те нямат пол, отвъд него са и не носят проблематиката на дуалността и разделението, което изживяваме в земен план. И няма правилно или грешно - всичко е такова, каквото е. 

Снимка: Weheartit

Водолеят умее да вижда хората не само като мъже или жени, а като човешки същества. 

И не само това - всички роли, които играем в обществото - шефове, подчинени, жертви, всякакви йерархии и структури - на Водолея са му смешни. Той носи духовната мъдрост на Уран и вижда нещата от по-високата перспектива - от място, където няма роли, маски, пози и надпреварване кой е по-по-най.

Разбира се, да не го изкарваме чак такъв - докато има его и страх в човека - тези теми ще ги има която и зодия да е той. 

Водолеят е и много добър приятел. 

Проблеми може да срещне в отношенията със своя партньор, тъй като Водолеят може да се държи с него като с всички останали, с нищо да не показва, че другият човек е по-специален за него.

Водолеят и Уран се свързват с бъдещето - перспективата, а оттам и всякакви иновации, технологии. 

Снимка: netinfo

Също има отношение към научна работа, астрономия, астрология - тъй като Богът на небето - Уран е свързан със звездите.

Уран дава вяра, свобода и смелост, подтиква към промяна. Трябва да имаш смелостта да си различен, да си себе си, второ да се отстоиш и да се заявиш пред света, защото той се противопоставя на различните, и трето, когато си приет, отново да се промениш и отново да се отстоиш, защото животът е една непрекъсната промяна и това е пътят към себеразвитието и свободата - премахването на задръжки, модели и ограничаващи разбирания.

На прага на епохата на Водолея, нашата задача е, имайки вече самостоятелно мислене, което трябваше да сме изградили в епохата на Рибите, да създадем групи и общества от независими и самостоятелни хора, които да живеят не в страх и зависимост, а в свобода и хармония.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти