Сатурн прекратява ретроградната си фаза от петък: появяват се нови шансове и опасности
Снимка: Thinkstock

Сатурн прекратява ретроградната си фаза от петък: появяват се нови шансове и опасности

Сатурн прекратява своята ретроградна фаза и става директен от 15:08 ч. в петък, 25 август. Това означава, че планетата на голямото нещастие се връща към своя суров образ и започва да раздава на астрологично равнище правосъдие и за най-малкото прегрешение.

Сатурн се връща от ретро фазата си от Стрелец в съзвездие Скорпион и ще бъде във водния знак цял месец, чак до 26 октомври. На астрологично равнище Сатурн се смята за бавна и сурова планета, която изключително рядко поощрява хората за добрите им постъпки, но не се скъпи да раздава сурови наказания и за най-малкото провинение.

Астролозите свързват Сатурн с кармата на човека. Планетата на голямото нещастие заставя хората да отговарят за постъпките си – тук и сега. Докато в ретро фазата си Сатурн раздаваше правосъдие за грешките в миналото, то сега, в директния ход, той ги кара да се разплащат за моментните си постъпки.

Директният Сатурн все пак предоставя на хората свобода за действие. Но той успява да постави достатъчно препятствия по пътя на всеки. От тях трудно се избягва, но е напълно възможно те да бъдат преодолени. Директният Сатурн не се привързва към миналия жизнен опит, затова той не се съобразява с кармичния дълг.

В директния си път из небето Сатурн дава на човека повече шансове за повишено самочувствие. Жизнените ситуации имат повече светли отблясъци, които дават по-големи възможности за подобряване на финансовото състояние и изкачване в кариерата. На астрално ниво от 25 август започва нов цикъл, който може да бъде използван за стартиране на собствен бизнес, за сключване на успешни и дългосрочни контракти, за прилагането на плановете за бъдещето.

Периодът е благоприятен за вдъхновение в почти всички сфери на живота. Целите по-лесно ще бъдат постигани, но пак за тях ще трябва и доста труд. До 26 октомври Сатурн е в Скорпион, което означава, че времето ще бъде изпълнено с доста сложни психологически пътища. Ще се развихрят емоции, но и своенравност. От една страна, Сатурн задържа стихиите на зодиакалното съзвездие, а от друга – позволява по-пълноценно да бъдат почувствани неговите ценности и слабости.

Снимка: Thinkstock

По време на преминаването на планетата през водния знак е възможно да се пробуди интересът към окултното. Време за магии, за психологически консултации, за поучение. Сатурн в Скорпион означава повече интриги и задкулисни игри. През това време се проявяват по-силно негативните черти на характера. Сатурн все пак дава и доста енергия на отделния човек. Всеки сам избира как ще я използва.

Проблеми ще имат тези, които правят сплетни, пускат фалшиви новини и обиждат. Преминаването на Сатурн в Стрелец ще възвърне справедливостта и ще раздаде правосъдие за тези, които избират пътя на разрушението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти