Ретрограден Нептун 2024: Този период ще промени живота ви завинаги

ретрограден нептун
Снимка: iStock

Заедно с Венера, Нептун отговаря за нашите таланти, копнеж за красота, любов и духовност. Именно той отвеждат хората отвъд границите на ежедневието, в света на приказките и мистериите.  

Нептун е планетата на мечтателите, визионерите, креативните и чувствителни хора. Дава на дамите ясна интуиция, вдъхновение и позволява да разберат същността на нещата на ниво мистицизъм и фини енергии. Това е планетата на вярата, илюзиите, йогата, хипнозата и медитацията, сънищата, мистиката, пророческите сънища и духовния свят. 

нептун
Снимка: iStock

В своите сенчести проявления Нептун е отговорен за най-тежките човешки зависимости – от алкохол до наркотици и отрови. Ето защо планетата е особено изявена сред велики исторически личности. 

Нептунианците имат невероятен дар - "третото око" или шестото чувство. Те могат да видят красота там, където другите не виждат нищо особено. В същото време те знаят как не само да виждат, но и да предават красотата на другите хора. Артистичност, магията на трансформацията, висока адаптивност, музикалност, артистични способности и редки таланти - всичко това е характерно за Нептун. 

Най-силно Нептун се проявява в Риби, Стрелец и Скорпион. Това винаги са креативни хора, музиканти, с една дума, не са като всички останали. Това са химици, историци, политолози, нефтени работници, ветеринари и всички, свързани с животинския свят, биолози, зоолози, актьори, лекари, фармацевти, анестезиолози, моряци и всички, чийто живот, професия или хоби са свързани с водата. 

Влиянието на ретроградната планета ще продължи от 2 юли до 7 декември. Как ще се прояви ретроградният Нептун: 

  • През този период ще бъде много трудно да спите достатъчно. Винаги ще има нещо на пътя: работа, забавления, обезпокоителни мисли.  
  • Измамниците и мошениците от всякакъв вид ще станат по-активни, така че дръжте средствата си близо до вас. Премахнете авантюристичните проекти, търговията на фондовата борса, финансовите пирамиди. 
  • Желанията и действията ще са спонтанни и необмислени. Помислете отново дали имате нужда от това и каква цел преследва човекът срещу вас. 
  • Ще искате да се скриете от проблемите, да избягате в религията, сектата, медитацията, йогата или фитнеса. Не прекалявайте. 

нептун
Снимка: iStock

Какво да правите по време на ретрограден Нептун: 

  • Правете нещо, което обичате или нещо, за което отдавна сте мечтали, но сте отлагали през цялото време. 
  • Помислете как можете да монетизирате хобито си. 
  • Решете вашите приоритети и цели. 
  • Спрете с лошите навици и започнете лечение. 
  • Занимавайте се с творчество, музика, пеене, рисуване. 
  • Опитайте се да заснемете себе си или отидете на фотосесия. 
  • Участвайте във филмова продукция. 
  • Отидете на театър, кино, изложба. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти