Годината на Дървения Дракон: какво да очаква всяка зодия от 2024 според китайския хороскоп

китайски хороскоп 2024
Снимка: iStock

Годината на Дървения Дракон започва днес, на 10 февруари, и приключва на 28 януари 2025.

Това ще бъде година на растеж, трансформация и изобилие!

Според китайската митология, Драконите са небесни същества, които представляват символ на щастие и благополучие. Тези легендарни същества имат уникален характер, комбиниращ страстта, амбицията и интелигентността. Говори се често за това как духовете им помагали на хората да си осигурят доживотна любов или да спечелят важни битки.

Годината на Дракона в китайския календар е свързана с мощ, успех и щастие, но за хората, които се приспособяват, борят и умеят да използват момента. За останалите, тя ще бъде трудна, превратна и тревожна. Смята се, че родените под знака на Дракона имат изключителни творчески способности и лидерски умения.

Драконът също се свързва със силата и преодоляването на препятствията. През 2024 г. можем да очакваме нарастване на себеутвърждаването и смелостта при постигане на целите ни. Това може да е подходящо време да поемете нови предизвикателства и да реализирате амбициите си.

По отношение на петте елемента Дървеният дракон се свързва с елемента дърво, което представлява растеж, гъвкавост и креативност. Това предполага, че родените през тази година може да са особено иновативни и адаптивни, с талант за намиране на нови решения на проблеми. 

Като цяло, 2024 г. според китайския хороскоп обещава да бъде интересна и пълна с възможности. Приканва ни да погледнем на света около нас от нова перспектива и да направим положителни промени в живота и околната среда.

Ето и какво може да очаква всяка една зодия от 2024-та година според китайския хороскоп:

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти