Ретрограден Меркурий в Рак и съвпад на Марс и Нептун в Риби - какво ни очаква?

Вече се намираме в сянката на ретроградния Меркурий. Това събитие ще продължи до 26-ти юли. Както вече знаем, тази година е с много ретроградности, а сега Меркурий ще бъде ретрограден във водната стихия на Рака. Това означава, че самоанализът ще бъде най-силен, когато Меркурий се връща назад. 

Този период ще бъде по-труден за Овен, Везни, Козирог - за хората, които не синхронизират добре с тази енергия. Чудесно ще бъде времето за всички водни знаци.

По време на ретрограден Мекрурий не се подписват договори, не се започват нови начинания, не се купуват имоти, не се стартира нов бизнес, защото нашата преценка в този период и замъглена и не е много правилна. Трябва да внимаме и с думите си, за да не нараним някого без да искаме. Пътуванията също могат да претърпят осуетяване.

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

Отделно от това имаме и съвпад на Марс в Нептун, а Луната е в Риби. Получаване се скупчване на доста планети в Риби. Това ни държи в един илюзорен свят, не ни дава възможност да действаме активно.

В момента ни липсва и огънят като стихия, няма нито една планета в огнен знак. Това значи, че ни липсва енергия, заряд и за това в момента може да се чувстваме по-мудни и без енергия.

Какво още ни очаква от астрологична гледна точка, вижте във видеото горе.

Автор: Мария Василева - астролог

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти