Новолуние в Лъв: настъпва най-царственият период в годината

Новолуние в Лъв: настъпва най-царственият период в годината
Снимка: netinfo

В 23:43 ч, малко преди полунощ, на 2-ри срещу 3-ти август, настъпва най-царственият период в годината, отбелязан от Новолунието в Лъв.

Време е да се порадваме на зрелите плодове на лятото, както и на аплодисментите и признанията, с които очакваме да бъдат посрещнати плодовете на собствената ни себереализация.

Времето на светския блясък, радостта от споделените успехи, почивката и забавленията.

Време, в което е не само уместно, а дори препоръчително, да станем отново деца, изпълнени с очарование от красотата и блясъка на света.

Лъв е огнен, но неподвижен знак и обикновено в този период не сме настроени за промени, а енергията на огнената стихия е насочена по-скоро към изява на постиженията и утвърждаване на статуквото.

Придобиването и разпределението на авторитет и влияние, както и личната ни самооценка и ресурсите, чрез които упражняваме влияние върху околните, ще бъдат водещ принцип в месеца, в който Сатурн възстановява обичайния си ход и тръгва директно по зодиака.

Лъв ще зададе тона на собствените ни възприятия и мотивите, които ще ни провокират към действия или напротив – към отказ от досега поддържана линия на поведение. А това означава, че еднакво успешно можем да бъдем подвластни на добродетели като благородство, щедрост и лично достойнство или да се увлечем във водовъртежа на собствената си арогантност и себелюбие.

Бъдете изключително внимателни относно преценките и постъпките, мотивирани от собствените ви емоционални усещания и реакции през този месец. Сега те могат да бъдат грандиозно оптимистични или обсесивно драматични, но най-вече – съвсем нереалистични.

Август със сигурност ще подложи на проверка чрез изпитания и конфликти интимни, приятелски и делови партньорства. За да съхраним тези, на които държим, ще бъде нужно да се съгласим на компромис и промяна. С нещо ще трябва да се примирим или от нещо да се откажем, тъй като досегашните форма и правила не могат повече да обслужват устойчивостта във взаимоотношенията.

Затова си струва да бъдем внимателни и отговорни във вълшебната нощ на Новолунието. Да си обещаем да бъдем сърдечни, но не и наивни, да черпим с пълни шепи от лъвското въодушевление, без да губим чувството си за мярка, да си пожелаем да дадем израз на любовта си, а не на зависимостта си от някого и от желанието да го притежаваме.

А също и да съхраним и излъчим благородството и достойнството си. Ще разполагаме с подкрепата на Вселената, ако решим да отхвърлим всички онези ограничения, които ни пречат да бъдем себе си и да изразим индивидуалността си. Това е повече от достатъчно, за да получим желаното признание от околните и то няма да закъснее.

И ако успеем да уловим жизнерадостното настроение на палавото дете, което Новолунието в Лъв пробужда във всеки от нас, няма да ни бъде трудно да се потопим в празничното великолепие на зрялото лято, независимо от това какви предизвикателства ще ни предложи то. Новолунието в Лъв позволява и дори изисква концентрация на енергия в личната себереализация.

Време е да използваме да постигнем повече самоувереност, използвайки онези качества и ресурси, които формират нашата индивидуалност. В този момент можем да осъзнаем какво именно ни прави уникални и неповторими. Доверете се на себе си, на своята интуиция, на собствената си ценностна система и житейска философия.

Бъдете верни на своите принципи, своите цели, своите нужди и своите желания. Не се сравнявайте с другите, сравнявайте се със себе си – с онова, което сте били преди и сега, и най-вече – което искате да бъдете.

Защото именно личното утвърждение и благородният блясък на човека, съзнаващ личната си власт като божествено създание, са най-важният принцип, който се проявява в зодиакалния знак Лъв. Човекът, който с воля и любов става творец и придобива власт над света около себе си, по подобие на своя Създател.

Автор: Елена Пенчева, консултант по астрология

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти