Нещата, които бива и не бива да правите по време на Ретроградния Меркурий

планети космос
Снимка: Thinkstock

Меркурий е планетата, която отговаря за комуникацията, интелекта, мисленето, обмяната на информация, общуването, пътуванията, търговията, сделките и писането.

Днес ще си говорим повече за ретроградния Меркурий, тъй като за пореден път сме в такъв период и е добре да знаем както какво да избягваме, така и какво е добре да правим по време на този период.

Всички знаят, че по време на ретрограден Меркурий е твърде непрепоръчително да взимаме важни решения, да инициираме нови проекти, да подписваме договори, да боравим с важна документация и комуникация. Обратният ход на Меркурий се оказва главният виновник за недоразумения, обърквания, измами, загубвания, провалени пътувания - с две думи: светът се обръща с главата надолу, а ежедневието ни тече като високо напрежение по оголен нерв.

Каква цел трябва да си поставиш през 2018-та според зодията

Ретрограден Меркурий, разбира се, въобще не е толкова демоничен, той има своя дълбок смисъл и всъщност може да се окаже доста благоприятен за някои наши дела.

Този път Меркурий ще бъде ретрограден от 3-ти от 23-ти декември, като движението му назад ще засегне най-вече знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Ето и какво не бива да правите по време на този период:

Ретроградността на Меркурий влошава и препятства качественото проявление на неговите принципи, а именно: комуникация, общуване, пътувания, договаряне, търговия.

Всичко това няма да е особено успешно през периода. Така че, ако искате да започнете нещо ново, да подпишете договор или да проведете важен разговор, както и да направите покупка, най-добре изчакайте малко.

2018: Какво ще се случи на всяка зодия в годината на Жълтото земно куче?

Меркурий
Снимка: Thinkstock

А какво е хубаво да правите:

Ретроградният Меркурий работи много добре във вътрешен план и ни насочва към преосмисляне и ретроспекция.

По това време имаме възможност да се изразяваме по-задълбочено и да вложим повече смисъл в думите си. Което означава следното : по-малко думи и повече съдържание.

За какво още е подходящ периода? Да се връщате на места, на които сте били, да довършвате отдавна започнати дела и да общувате със стари познати.

Периодът е подходящ за обмисляне на нови идеи и проекти, а самото им реализиране е за след това при директния Меркурий, когато ще може да видите много по-добре перспективата и новите хоризонти.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти