Навлизаме в ретрограден Плутон – пригответе се за неочаквани промени

планети астрология хороскопи
Снимка: Thinkstock

Думата „ретрограден” се използва прекалено често през последната седмица, а предстои активно нейното използване и през следващата. В годината на ретроградните планети и Плутон реши да се отчете и ще бъде ретрограден от 22 Април до 01 Октомври.

Понякога омаловажаваме факта, че и Плутон става ретрограден. Да, той е висша планета и при него влиянието дори може да бъде отчетено като положително. Все пак трябва да отчетем, че всяко едно ретроградно движение дава забавяне и дава повторно справяне със стари проблеми, с които смятаме, че сме се справили, но реално не сме. Всяко едно ретроградно движение дава нужда да се обърнем към себе си и да не търсим първопричината в другите.

планети
Снимка: Thinkstock

С други думи вселената ни казва да спрем и да престанем да обвиняваме другите за собствените ни проблеми, а да ги потърсим в себе си и да ги решим. Точно сега трябва да го направим в много сфери.

Ретроградното движение на Плутон ни показва, че промените ще настъпват в самите нас и ще са много силни, независимо дали сме готови за тях. Промяната, която се случва в нас, ще рефлектира и над другите хора, а по този начин, в крайна сметка, ще стигнем и до съществена социална и обществена промяна.

планети
Снимка: Thinkstock

Плутон винаги се включва, когато има прекалено голямо генериране на отрицателна енергия, на стара енергия, от която трябва да се освободим. Той е като чистача на тази енергия. Той се включа за да почисти и да подреди по един нов начин, без да ни пита дали сме готови да се разделим със старата енергия – проницателно той преценява какво да премахне и в каква доза, така че да освободи път на новото в живота ни.

Определено Плутон иска да ни покаже, че в момента сме потънали в гняв, в агресия и недоволство и не трябва да трупаме повече напрежение, а да намерим начин да се освободим от него. Затова и ретроградният период на Плутон е по-продължителен.

Ето ги и 5-те важни неща, които трябва да знаем за ретроградния Плутон:

 ► Промяната е наложителна, особено по отношение на професионалния ви път. Възможно е осъзнаване на стари таланти, възможна е напълно нова посока в работата ви.

 ► Външните промени в социален план ще бъдат предхождани от такива в личен. Нещо старо, от вашата личност и вашия характер, ще си отиде, за да направи място на новото.

 ► Ще разгледате позицията си в обществото по един нов начин. Ще за замислите дали сте доволни от настоящата си позиция и как искате да я промените.

 ► Дойде моментът, в който натрупаните знания ще трябва да се превърнат в действие – в противен случай няма да има промяна.

 ► Постоянството е това, което ще доведе до качествена промяна. Не е необходимо само да я заявите и да кажете, че сте готови за нея, но и да я изпълните докрай.

планети
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти