Настъпва ретрограден Нептун: слагайте розовите очила и не се плашете!

земя планета космос
Снимка: Istock

От 21-ви Нептун - планетата на сънищата, духовната любов, илюзиите и всичко, което размива сън и реалност, се обръща назад и ще претърпи ретроградно движение до 27 ноември, съобщават Vesti.bg. Нептун е една от висшите планети, които често действат непредсказуемо в съзнанието и материалния свят на човека.

Имаме възможност да усетим висшето му проявление в художествените шедьоври, сънищата и вдъхновението или да се спуснем по спирала на сънотворните хапчета, опиатите и разбира се – най-често разпространеното бягство от реалността – алкохола.

Нептун е любовта без граници, която може да ни доближи до божественото или да ни провокира да се жертваме в името на човек или кауза. Къде обаче е здравословната граница за съзнанието и тялото ни и как да не изгубим идентичността си в мъглата? Това ще бъде една от темите на ретроградния Нептун, който ще ни предложи духовни търсения, но и заблуди по пътя на самопознанието.

Хората с висока сетивност ще усетят ретроградния Нептун под формата на сънища, долавяне на чуждата енергия и увлечение по преживявания и личности с романтичен ореол. Възможно е някои да прибегнат до методи, които ни изпращат в по-приятни измерения и тук е моментът да си кажем – всичко, което ни пренася в сън и неведение, нулира преживяванията ни. А Нептун като всяка друга планета иска да учим – чрез духовна работа, изкуство, творчески заряд, медитация и емпатия към тези, които се нуждаят от нея.

Канализирайте енергията в това, което ще ви държи будни за реалността и ще отвори очите ви за една различна реалност дълбоко във вашето съзнание. Тези, които живеят по график, вярват в дефинитивните решения и поставят неразрушими граници, ще се справят най-трудно с тази енергия.

планети космос
Снимка: Thinkstock

Сложете розовите очила и се пуснете по течението – в крайна сметка, колко лошо може да бъде? Сега е моментът всеки от нас да реши към кой тип принадлежи. Дали имаме нужда да стъпим на земята по-здраво от всякога или да оставим контрола и да позволим на подсъзнателните търсения да се появят в живота под формата на хора и събития? Ще разберем само, ако потърсим път към себе си.       

Бъдете внимателни през летните месеци, когато Нептун е в напрегнат аспект с ретроградния Юпитер - ентусиазмът и заблудите ще взимат превес в съзнанието ни. Създайте си практика, която ви помага да се свържете с вътрешния Аз. Заслушайте се какво бихте искали да си кажете – сред объркването ще откриете своята истина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти