Лунните лица на Козирога - II част

Лунните лица на Козирога - II част
Снимка: netinfo

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му.

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви втората част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Козирог (първата може да си припомните ТУК) в различните лунни позиции:

Козирог с Луна във Везни

Вие сте човек с твърди принципи, които рядко нарушавате. Учтиви и любезни сте с хората, но за да приемете някой в живота си, той/тя трябва да докаже, че го заслужава и държи на отношенията помежду ви. Умеете да правите компромиси, но разочаровате ли се, трудно прощавате. В любовта сте романтични – търсите сродна душа. Понякога обаче вижданията ви за това каква трябва да бъде една връзка ви пречи да се насладите на реалния живот и да приемете човека до вас и с предимствата, и с недостатъците му/й. Тъй като сте много обективни в преценката си и имате ясна представа за правилно и грешно, от вас би излязъл добър съдия.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Скорпион

Вие сте човек, който винаги се стреми да има контрол върху ситуациите – и в работата, и в личния живот. На външен вид изглеждате спокойни и дори студени, но вътре във вас горят силни страсти. Изобщо не си позволявате да изразявате емоциите си и трудно допускате хората до себе си, защото се страхувате, че ако го направите, те може да добият власт над вас. Би било добре, ако се осмелите да разкривате сърцето си, особено ако става дума за интимни връзки – стените, които издигате, няма да ви предпазят от болезнени преживявания, а само ще държат на разстояние любовта, за която копнеете. В работата сте амбициозни и се стремите към власт и влияние.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Стрелец

Вие сте човек, който има желание да се учи от преживяванията. Макар да не ви е лесно и животът да ви праща предизвикателства, вие като че ли винаги успявате да се окопитите и да продължите напред, като извлечете нещо ценно за себе си от преживяното. Притежавате дарба да учите хората - не само на знания и умения, но и на житейски истини. Имате ясно изразени морални възгледи, което е чудесно, но понякога прекалявате с поученията. Ще се разбирате по-добре с околните, ако си напомняте, че те са просто хора,  а хората правят грешки. Животът ви ще добие смисъл и посока, ако откриете някаква цел, която да следвате.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Козирог

Ако има човек, за когото е била създадена думата „трябва”, то това сте вие. Сякаш никога не се отпускате – постоянно мислите какво трябва да свършите и обикновено го правите. Заради това често се преуморявате, изнервяте и дори боледувате. В кариерата напредвате бавно, но сигурно и в зряла възраст ще жънете успехи, но ако не внимавате и забравите кое е ценното в живота, може да платите висока цена – например с разбит личен живот или със здравословен проблем. Бъдете по-добри със самите себе си – вие не сте машини и имате право на слабост и на грешки. Що се отнася до връзките ви, опитайте се да не критикувате толкова. Вместо да се притеснявате толкова за здравето си, научете се да релаксирате.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна във Водолей

Вие не сте от хората, създадени да си стоят вкъщи и да водят обикновен начин на живот. Каквото и да правите, дори и в най-обикновените наглед дейности, влагате творчество. Имате идеи и търсите начин да ги реализирате. Тъй като има вероятност тези идеи да се отнасят до устройството на обществото, нищо чудно да се стремите към кариера в политиката, неправителствените организации или сфера, ориентирана към благото на хората. Каквито и успехи да жънете в работата обаче, стане ли въпрос за интимни преживявания, всичко става сложно – чувствата са нещо, което не разбирате и заради това се правите, че изобщо не съществуват. Хората често ви смятат за студени и резервирани, така че малко доза емоцци няма да ви навреди.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Риби

Вие можете да постигнете истинско удовлетворение от работата си, но за целта трябва да правите нещо не само за пари – нещо, което ви вдъхновява и ви позволява да използвате богатото си въображение. За вас са творческите занимания – там можете да се развихрите и да осъществите вродения си потенциал. Ако още не сте достигнали до този етап обаче и се чувствате неудовлетворени и изгубени, недейте да обвинявате за това хората и обстоятелствата – разберете в какво ви бива и му се посветете. Осъзнайте, че не сте жертва, а всичко зависи от вас. Ще постигнете успех в живота едва тогава, когато насочите усилията си в една посока – така талантите ви няма да отидат напразно.

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти