Забавна астрология: Коя е идеалната прическа за всяка зодия

По отношение на зодиите хората имат две мнения – или си четат редовно хороскопа, или казват, че не вярват на подобни глупости. Вярващи в астрологията или не, всеки си знае зодията и поне едно изречение, което я характеризира.

Днес, с едно закачливо намигване към всички, вярващи или не в зодии, представяме отношението на всеки от дванайсетте зодиакални знака към прическите и цвета на косата. 

На първо място е Овенътедин истински огнен знак. Дамите от тази зодия обичат смелите решения и експерименти. Често желанието им да направят нещо смело и драстично идва преди да обмислят добре решението, което може да доведе до силно разочарования и ядосване при вида на крайния резултат.

Затова е добре да мислят, преди да действат, а също така да внимават и с боядисването в ярки и неособено естествени цветове, защото това може да доведе до увреждане на косъма.

Телците са здраво стъпили на земята, не се заблуждават лесно и не са по спонтанните решения. Те предпочитат прическата им да не се променя много-много, а да бъде добре поддържана, хубава и най-вече традиционна. Ако решат да се боядисват, то ще бъде в по-естествен и натурален цвят.

коса
Снимка:

Близнаците често са наричани "децата" на зодиака. Тяхната коса трудно може да бъде оформена в прическа, по-скоро ще бъде пусната свободно, необезпокоявана от фиби и ластици.  Представителите на този въздушен знак обичат промяната и често това им личи по цвета или дължината на косата.

Ако решат да експериментират, ще го направят на момента, а ако не им хареса резултатът, няма да е много страшно, нали косата расте, а и бързо ще забравят и ще насочат хаотичния си ум другаде.

Раците са абсолютни традиционалисти, за които домът е тяхната най-свята крепост, в която винаги могат да се скрият. По отношение на косата си, те също като Телците са традиционалисти. Експериментите с външния вид не са тяхната стихия, нито пък суетността. Много рядко някой фризьор ще успее да склони жената рак да си направи тежка и сложна прическа.

коса
Снимка: iStock

Дали е съвпадение или не, но повечето дами Лъв са с руса и често гъста, хубава, обемна коса (точно като грива ). Ако имат как да се боядисат в златно, със сигурност ще го направят, за да могат всички хора без проблем още отдалече да забелязват как Лъвовете греят като малки слънца.

Те искат винаги да бъдат неотразими и да изглеждат по най-добрия възможен начин, така че не щадят средства и време за косата си.

Девите са дарени с природна красота и очарование. Те обаче залагат на сигурното. Няма да експериментират с прически или цветове, по-скоро прилежно ще срешат косата си на път или ще я дигат в опашка, но винаги ще изглеждат спретнато.

За тях красотата се крие в простите неща и залагат на изчистения и класически стил.

Везните се славят като чаровни и определено външният вид за тях е от значение. Дамите се увличат по кокетната ретро визия или по модерните дамски прически. Не биха сменяли всеки месец цвета на косата си, както Близнаците, например, но определено ще се стараят да са в крак с модните тенденции и всеки косъм да си е на мястото.

Ако видите жена с огненочервена коса или гарвановочерна със синкав оттенък, то много е вероятно тя да е зодия Скорпион. За скорпионите е важно да излъчват респект, сексапил и скрит драматизъм.

До голяма степен те са почитатели на добре изправената коса, прическите на черта, със също толкова прав бретон, под който да хвърлят искри очите им.

Стрелецът е огнен знак, но не държи да се забелязва отдалеч, както иска Овенът. Но все пак не трябва да минава и незабелязан.

Те харесват закачливите дамски прически – нещо като микс между Близнаци и Везни, тоест – хем да е непринудено, хем да е модно и красиво и не прекалено ексцентрично.

Козирогът трябва да излъчва кралско величие. Косата задължително да е добре сресана, красива, без нищо излишно по нея, в приятен натурален цвят.

коса
Снимка: iStock

За Козирозите прекалената суета е признак на лош вкус, но задължително трябва да се поддържа добър класически стил – нищо да не е в излишък, нищо да не се натрапва.

За Водолея обаче това е ужасно скучно. Също като Близнаците, това е въздушен знак, който иска да експериментира, да бърза, да научава още.

Ако им остане време да обърнат внимание на косата си, то биха направили нещо наистина ексцентрично – като драстично скъсяване или кичури в ярък цвят.

През другото време ще вържат шарен шал на главата си или ще се окичат с пера и всевъзможни аксесоари като шарени фибички и шноли, важното е да бъде шарено и весело.

Рибите имат склонност към пускането на дълга коса.  Те са от знаците, които обичат да обръщат внимание на външния си вид, да се грижат за косата си, но не и да я тормозят с тежки прически или често боядисване. Предпочитат по-естествената момичешка визия.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти