Ден или нощ: каква е вашата карта според древните тълкувания на планетарните секти

астрология
Снимка: iStock

Чували ли сте древните термини "дневно или нощно ражане", "дневен или нощен хороскоп", "дневна или нощна секта"? Е, всички те означават едно и също. Макар и съвременните практици да са ги изключили от своя професионален речник, те са едни от най-важните опорни точки на древните астрологзи. Днес ще ви обясним защо.

Концепцията за разделянето на светлината и мрака е основополагаща още от древни времена. Тя присъства в изкуството, литературата, религирята и, разбира се, астрологията. Вече вероятно сте наясно, че тя е многопластова и дълбока и далеч не се изчерпва само със Слънчевия знак.

Повечето ще предлопожат, че дневното раждане зависи от позицията на Слънцето спрямо хоризонта - дневното е през деня, а нощното - без нощта. Е, ситуацията е далеч по-сложна. Астролози от новата и старата школа все още водят спорове по темата, а в най-общ план можем да разграничим три основни фактора, които формират разделението между дневната и нощната секта:

  • Дали самата карта е дневна или нощна;
  • Дали планетата е дневна или нощна;
  • Дали знакът е дневен или нощен;

И така, защо е важно да знаете всичко това? Това, дали имате "нощно" или "дневно" раждане определя кое има по-силно влияние върху вас - Луната или Слънцето. 

Освен това Марс е най-трудната планета за хората, родени през деня, а Сатурн е най-трудната планета за хората, родени през нощта, така че приложението на тези знания ще преобърне начина, по който възприемате всички основни небесни събития. 

Вижте повече в нашата галерия:

Ден или нощ: каква е вашата карта според древните тълкувания на планетните секти

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти