Сатурн и Меркурий влизат „в сърцето на Слънцето“: какво ще ви донесе това рядко събитие

Дни след февруарското пълнолуние в Дева, в сряда приветстваме едно уникално и рядко астро събитие: среща на Меркурий, Сатурн и Слънцето на една и съща дата.

Слънцето има централна роля в астрологията. Според астролозите то представлява нашето съзнание и нашия дух, като е свързано и със самочувствието ни. Неслучайно вашата зодия е именно слънчевият ви знак.

Когато някоя от планетите се доближи до Слънцето, образува съвпад със „сърцето на Слънцето“ – това е явление, наречено казими.

В астрологията казими (от арабски език) се осъществява, когато една планета се намира в съвпад със Слънцето за повече от 17 минути – тогава се смята, че тя попада „в сърцето му“.

Астролозите посочват, че казими представлява ново начало, прилив на нова жизнена сила и осъзнатост, затова се възприема като точка на обновление.

Ако все още не сте разбрали какво ви очаква според зодията тази седмица, време е да се подготвите с нашия специален хороскоп в галерията:

Седмичен хороскоп за 1 - 7 април

Е, ето че в сряда, на 28 февруари, Сатурн влиза в сърцето на Слънцето и приканва към самосъзнание и повече ангажираност. И както казахме, това не е всичко, защото и Меркурий ще бъде там.

Срещата на Сатурн и Меркурий в такава близост до Слънцето може да събуди потискани желания и стремежи. И идва с покана да започнем да пишем следващата глава от нашия живот.

В астрологията Меркурий е в състояние да улесни или обърка плановете, които си правим, тъй като влиянието му върху живота ни е голямо. А когато влезе в сърцето на Слънцето, планетата активира ново съзнание, мъдрост и жизненост.

Също така пренастройва нашите вярвания, умствени модели и възприятия за себе си и света около нас. Затова не пренебрегвайте емоциите си, но и внимавайте да не действате прибързано според тях.

Слънцето и Меркурий се свързват със силата, речта и интелигентността, а съвпадът им в непосредствена близост засилва нашите интелигентност и способност за добра комуникация.

Когато на 28 февруари 2024 г. Сатурн също влиза в сърцето на Слънцето, приканва към повече съзнание и ангажираност. Това ще ни подтикне да се посветим на мечтите и въображението си – с други думи да си представим света такъв, какъвто искаме да бъде.

Както вече знаем, годината 2024 е повлияна от Сатурн, господарят на кармата, справедливостта и дисциплината, поради което е наречена Сатурнова година. 

2024 - година на кармата на Сатурн: Ето от какво да се страхувате

Известен с мъдростта, свързана с отговорност, граници и фокус, Сатурн се смята за планетата на ограниченията, границите и реда. Освен това насърчава всички да свалят розовите очила и да прегърнат истината, дори и да е грозна.

Мислете за Сатурн като за онзи строг учител, който ви изпраща трудни задачи, за да ви помогне да израснете. По време на съвпада със Слънцето може да се почувствате неуверени в себе си или сякаш се борите с повече отговорности от обикновено.

Сатурн обичайно носи стабилност, но когато е повлиян от Слънцето, нещата в живота ви може да ви се сторят по-скоро нестабилни. Може да поставите под съмнение ангажиментите си или да ви е трудно да поставите граници с другите.

Стойте далеч от песимистични, скептични или много негативни хора, тъй като те ще са способни да ви навредят повече от обикновено.

А какво да кажем за вашата кариера или цели? Сатурн в казими може да създаде усещането, че пътят ви напред е неясен. Все едно се опитвате да се ориентирате в тъмното. Затова е важно да не се притеснявате и да не си правите прибързани заключения.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти