Готови за хаос? Цели 3 планети са ретроградни през ЮНИ - ето какво да очакваме

жена астро планети космос
Снимка: Istock

Горещото лято чука на вратата, дори и все още да не го усещаме точно така и нищо не може да ни попречи да го изживеем пълноценно. Е, почти нищо... На пътя ни могат да застанат единствено няколко планети, които ще бъдат ретроградни през юни.

Меркурий вече не е ретрограден и можем да си отдъхнем поне на този фронт, но не бързайте да се радвате прекалено, защото други небесни тела излизат на хаотичната ретроградна сцена и обещават да стане забавно.

Кои планети ще бъдат ретроградни през юни 2023?

Общо 3 планети ще бъдат ретроградни през юни - Сатурн, Нептун и Плутон. Но тъй като две от тези планети са "външни", влиянието им няма да се усети толкова силно. Една от тези планети обаче, е "вътрешна", което значи, че ще окаже голямо влияние върху нас.

Какво да очакваме от ретроградните планети през юни 2023?

Сатурн

На 17-ти юни Сатурн преминава в ретроградно движение в знака Риби. Той е планетата на границите, правилата и структурите. И макар Сатурн да е ретрограден веднъж годишно за около 4 месеца, това е първото му обратно движение в Риби от почти 30 години насам! Очакват ни големи преструктурирания! Сатурн ще се опита да сбъдне мечтите ви с помощта на идеалистите Риби, но и ще изисква от вас много действие и идеи. От 17 юни до 4 ноември се изисква усилена работа, за да получите желаните резултати и да сбъднете мечтите си.

Нептун

В самия край на месеца - 30 юни - Нептун започва своето ретроградни движение. Това е планетата на фантазиите, илюзиите, заблудата. Обратното движение на Нептун няма да ни засегне кой знае колко. Но все пак може да забележите, че ще се почувствате по-сигурни и със самочувствие в сфери, в които преди сякаш сте били неопитни и несигурни. Ако се чувствате по-несигурни, през следващите 5 месеца доста неща ще ви се изяснят.

Плутон

Плутон е най-отдалечената планета от Земята, така че ефектите от неговото обратно въртене са склонни да ни влияят на колективно ниво. Въпреки това, да знаем как ретроградният Плутон ще повлияе лично на всеки зодиакален знак е важно, тъй като тази мощна планета може да ни помогне да надникнем по-дълбоко в нашите умове и сърца. Ретроградният Плутон работи тихо на заден план, за да обнови и пренасочи всичко, което се случва на Земята. 

Вижте тук кои ще бъдат най-хубавите и магични дни през юни:

Ето кои са най-магичните дни през ЮНИ 2023

Ето и кои ще бъдат най-опасните дни през юни:

Ето кои са най-опасните дни през ЮНИ

 

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти