Днес е най-късметлийският ден през април: ето за какво да сме подготвени

астрология
Снимка: iStock

Благодарение на Юпитер, планетата на богатството и изобилието, изглежда, че датата, която според астрологията дава най-много надежди този месец, е 17 април.

„Юпитер прави хармоничен тригон към Марс, внасяйки у нас повече вълнение и оптимизъм, що се отнася до преследване на целите ни“, казва за този ден Стефани Гейлинг, астролог и автор на „Пълната книга на мечтите“.

„И точно между тези две планети стои Меркурий, който управлява ученето и комуникацията. Тази комбинация ни зарежда с позитивна нагласа, като ни накара да осъзнаем, че ако можем да съгласуваме своите думи с действията си, сме способни да постигнем големи подвизи.“

Но по същество Юпитер е просто домакин на голямото небесно тържество, което прави 17 април най-късметлийския ден от месеца тази година, разказват от уебсайта Well+ Good. На сутринта Луната е в Близнаци, а по-късно се премества в емоционалния Рак, където образува секстил с Венера, която може да донесе естествено усещане за лекота и удоволствие. Междувременно Меркурий и Марс са във взаимно приемане: това означава, че Марс се намира в Близнаци – знак, покровителстван от Меркурий, докато Меркурий е в Овен, чиято покровителска планета е Марс.

„При все че денят носи приятен заряд, днес трябва да отдадем заслугата на Плутон, който също е вплетен в тогавашното космическо макраме“, казва Гейлинг. „Потърсете надълбоко в себе си за скрити съкровища, като бъдете възможно най-честни. Това може да е тайната съставка, за да направите денят възможно по-късметлийски.“

4-те най-щастливи зодии през април

Помислете за това по следния начин: 17 април може да бъде мощен ден за изразяване на вашата позиция и ако се ангажирате да предпазите нещата от изкривяване към повърхностното, може да пожънете плодовете. Ако нямате нещо, което се опитвате да спечелите, или някого, когото се опитвате да надвиете, това може да бъде просто ден за забавление.

И докато всички знаци могат да почувстват положителната щедрост от енергията на тази дата, зодиите от един елемент може да се радват на особен късмет.

„Като се има предвид, че Марс и Юпитер са съответно в Близнаци и Водолей, денят може да е най-непредвидим за тях, както и за Везните, другия въздушен знак“, казва Гейлинг. „За огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец - бел. ред.) също може да е време за редица успехи.“

А какво да кажем за водните (Рак, Скорпион, Риби) и земните знаци (Телец, Дева и Козирог)? Много от подредбите на звездите за месеца изглежда, че носят повече спокойствие на въздушните и огнените знаци. Имайки това предвид, освен на 10 април, когато секстилът Венар-Юпитер и Меркурий-Сатурн са привлекателни за другите два елемента, на 29 април може да се очакват невероятни изненади и онези представители на водни и земни знаци, които са готови да бъдат отстъпчиви.

„В този ден има сладка връзка между комуникативния Меркурий в земния Телец и Нептун в Риби, който ни стимулира да осъществяваме мечтите си“, казва Гейлинг. Затова астрологът препоръчва да се придържаме към визиите в ума си за това, което искаме да постигнем, които в съчетание с практически упражнения може да ни накара да положим начало на стремежите си.

Сбъдни най-съкровеното си желание с тези прости магически трикове

Следва съвпад на Слънцето с Уран на 30 април, така че би било добре да останете гъвкави. Това явление е подготвило енергия в стил „очаквайте неочакваното“, така че се опитайте да забележите щастливи знаци на места, където обикновено не ги търсите. И тогава вземете онова, което заслужавате!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти