5 ретроградни планети през втората половина на август: Какво да очакваме?
Снимка: Thinkstock

5 ретроградни планети през втората половина на август: Какво да очакваме?

Месец август е наситен с астрологични събития – Лунното затъмнение, което беше на 7-и август, предстои Слънчево затъмнение на 21-и август и още 5 планети стават ретроградни до края на месеца. Разбира се, любимият ни Меркурий ще обърне отново движението си на 13-и август, както и Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Когато далечни планети като Уран, Нептун и Плутон станат ретроградни, те не оказват особено въздействие върху психиката и живота на хората на Земята, тъй като са бавно подвижни небесни тела и тяхното влияние се натрупва постепенно, като засяга предимно нашето подсъзнание.

По-близките до Земята планети, като Меркурий и Сатурн, предизвикват по-чувствителни проблеми в съзнанието ни, което може да доведе до различни промени в нашето поведение, а оттам да се случат определени събития.

Планетата на мисълта и комуникациите, Меркурий, чието обратно движение ще продължи от 13.08. до 5.09., ретроградни ще бъдат също така Сатурн (oт 06.04. до 03.09) , небесното тяло, което отговаря за задръжките, ограниченията и отговорностите, Нептун (от 12.06. до 28.11.), планетата символизираща заблудите, жертвата, духовността и неяснотата, Плутон (от 18.04. до 07.10.), отговаряща за трансфомациите, загубите, но и създаването и раждането на новите неща и не на последно място Уран (от 30.07. до 03.01.2018), внезапни промени, ексцентричност, независимост.

Ретроградното движение на толкова много планети, ще насочи енергията ни на вътре към собствените ни мисли, цели и желания, но ще затрудни проявленията ни в света, общуването и комуникациите ни с останалите, ще забави постиженията ни, ще усили усещането ни за обърканост, неяснота, хаос. По всяка вероятност ще се усещаме уязвими.

Трудно ще постигаме желаното. Възможно е да се сблъскваме с пречки или да имаме трудности заради обстоятелства или заради хора от обкръжението ни.

Снимка: Thinkstock

Сатурн става отново директен на 26-и август и това ще бъде моментът, в който ще разберете дали сте научили уроците си по време на неговата ретроградна фаза. Ако до този момент сте се чувствали апатични и нищо интересно не се е случило в живота ви, то изведнъж ще усетите прилив на енергия и нещата ще потръгнат сякаш докоснати от магическа пръчка.

Тъй като най-близката до Земята планета Меркурий обръща своя ход малко след Лунното затъмнение, това е сигурен знак, че трябва да забавим темпото и да не предприемаме грандиозни планове точно сега. След като стане отново директен, очаквайте разкриването на интересна информация, която до този момент е била по един или друг начин скрита от вас.

В периода се усеща и силно напрежение в съзнанието на човек, така че ако до този момент сте съумявали да премълчите някои неща в името доброто съжителство, то сега ще изпуснете парата и всичко ще излезе на повърхността. Опитайте се обаче да го направите с мек тон и да подберете най-подходящите думи, като в същото време се уверите, че другият разбира точно какво искате да му кажете.

Ако следвате този съвет, ние ви гарантираме, че няма да имате никакви проблеми. Ако се случи така, че попаднете в сърцето на разгорещен спор, което е много вероятно да се случи по време на ретрограден Меркурий, запазете спокойствие.

Много е важно да си припомните в този момент, че нещата, които знаете не са цялата истина, затова изслушайте спокойно и отсрещната страна. В този период често подсъзнателните мисли се трансформират в съзнателни и ние за първи път се учим да ги анализираме и комуникираме.

Затова е нужно да проявим повече търпение, ако първоначално не успеем да се справим с цялото това напрежение, което се усеща на ментално ниво. Въпреки новите идеи и промени в мислите, ние ви съветване да не предприемате никакви действия и да не започвате нови проекти, докато не отмине ретроградната фаза на Меркурий.

Снимка: Thinkstock

Най-потърпевши от ретроградността на планетите ще бъдат подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, защото три от планетите ще се движат на обратно през тях, Сатурн преминава през Стрелец, Меркурий през Дева, Нептун през Риби, като в голяма част от периода трите ще образуват по между си напрегнатата конфигурация Тао-квадратура.

Останалите две ретроградни планети ще се намират в кардинални знаци, а именно Уран в Овен, Плутон в Козирог, което автоматично ще се отрази на представителите на кардиналните зодии Овен, Козирог, Рак и Везни, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Не е изключено те да са натрупали голямо огорчение от настояща ситуация и да търсят начини да подобрят статуковото. Някои от тях ще се чувстват затормозени от връзка, други от житейски проблем, трети от нежелани обстоятелства в работа. 

Доста градивно би могло да бъде ретроградното движение на планетите за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Телец и Скорпион и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, ако през периода те се отдадат на изучаването на нова дисциплина или допълнителна квалификация. Те лесно ще попиват знания и ще трупат ценни за по нататъшното им развитие впечатления.

Всички се намираме в процес на приемане на нова енергия и информация, която достига до нас и се учим как да я преработим. Най-важното сега е да проявим търпение и да вярваме, че Вселената ще свърши своята част от работата, докато ние станем готови да продължим напред.

Ако се случи така, че действително през този месец се случат някои необратими събития във вашия живот, напомняйте си ежедневно, че не трябва да прибързвате с каквито и да е действия. Отпуснете се и се опитайте да се свържете с вашето подсъзнание, за да получите по-бързо просветление. И вярвайте!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти