Митове и легенди за плоския корем

Митове и легенди за плоския корем
Снимка: Thinkstock

Коя ли жена не си мечтае за плоско, стегнато коремче, което няма нужда да крие под по-широки дрехи или да се притеснява, че след обяда то ще е надуто и ще се очертава ясно под блузата.

Постигането на стегнат корем обаче не е лесна задача. От Fitnea.com разбулват някои от най-разпространените митове около постигането на плоско коремче.

Коремните преси
Всеки има мускули на корема, проблемът е, че те са отпуснати и скрити под слой мазнина. Затова само да правите коремни преси сутрин няма да е достатъчно, за да можете да носите с гордост новия си бански на плажа. Трябва да се комбинира правилна диета със спорт, но не и да се правят коремни преси, а през деня да продължавате да хапвате пържено и сладко.

Гладуването
То може би ви се струва като най-бързия начин да свалите излишни килограми, но всъщност вреди много на организма и най-вероятно ще постигнете йо-йо ефект. Гладуването, освен че съсипва метаболизма, може да доведе до бързо отпускане на кожата и поява на стрии. Най-добре е да хапвате по-често, но по малко храна, както и да преобладават в менюто ви пресни плодове и зеленчуци, много течности, да изключите газирано, пържено и мазно.

Хапчета за отслабване
Разбира се, рекламодателите ще се опитат да ви убедят, че хапчетата за отслабване ще решат всичките ви проблеми, но това далеч не е така. Те не могат да изградят мускули в тялото ви и да изхвърлят шоколада и пържените картофи от менюто ви.

Без подходящ хранителен режим и физическа активност, плоският корем ще си остане мечта.

Отказването от въглехидрати
Всичко, което е прекалено, е лошо. Това важи и за тоталното изключване на въглехидратите от менюто ви.

Те могат да са отговорни за качването на килограми, само ако се приемат в прекалено големи количества.

Не е проблем да хапвате от любимите си храни, важното е само да е в наистина малки количества и да не се стига до редовно преяждане.

ТУК можете да видите упражнения за плоско коремче в домашни условия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти