Да подобрим краткосрочната памет

Да подобрим краткосрочната памет
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да се дразните сами на себе си, че забравяте елементарни неща, като това къде сте оставили ключовете или как се казва човекът, с когото сте се запознали наскоро.

За да избегнем тези състояния, можем да си помогнем с няколко лесни трика.

Ето какво биха ви посъветвали лекарите, за да се справите с разсеяността и забравянето на елементарни неща.

Личният лекар съветва
Заредете се с витамини B, C, D и E. Именно те ще помогнат на краткосрочната ви памет да се подобри. За организмът ви ще е по-добре да си набавяте тези витамини чрез храна, а не чрез хапчета, но под каквато и да е форма, важно е да не се лишавате от тях.

Психологът съветва
Играйте игри! Те ще раздвижат сивото вещество, ще ви помогнат да мислите по-бързо и аналитично. Судоку, скрабъл или други мисловни игри ще ви помогнат да освежите паметта си, да раздвижите мозъчните клетки и да бъдете по-адекватни. Математиката също много помага, даже според различни научни изследвания именно тя предпазва най-добре от болестта на Алцхаймер.

Неврологът съветва
Разхождайте се повече, спортувайте, живейте активно. Физическото натоварване помага за изграждането на нови връзки между нервните клетки, както и дори до създаването на нови мозъчни такива. Ежедневните разходки намаляват риска от деменция, освен това поддържат висок тонуса ви. А най-хубавото е, че никога не е късно да започнете да се движите, важното е да имате желанието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти