Защо физическата активност е особено важна

Да дадем добър пример
Снимка: Thinkstock

Рискът от появата на някои видове рак може да бъде намалена с 50%, ако редовно спортуваме, но за съжаление болшинството от пациенти с подобни заболявания не са достатъчно активни физически, се казва в ново американско изследване.

Проучването е част от програма, чрез която екип от медици в щата Минесота наблюдават навиците на раково болни хора.

Експертите споделят, че непрекъснато биваме "заливани" с информация колко важен е спортът за превенцията от злокачествени заболявания, но малцина са тези, обясняващи ни как точно действа механизмът му на полезност.

Така например е установено, че при мъжете и жените, които са се излекували от рак на гърдата, простатата и дебелото черво, шансът болестта да се появи повторно се редуцира с 50%, ако те редовно се подлагат на физически упражнения.

Щатските специалисти коментират, че много пациенти не са наясно, че спортните занимания могат да потиснат разпространението на туморните заболявания.

Анкетата показва още, че пациентите вземат спортните препоръки за сериозен аргумент, само когато са посочени от техния онколог.

"Затова е необходимо лекарите да говорят на тази тема със своите пациенти и да им съставят точен план, според конкретното болестно състояние, как и какво да правят, за да поддържат физическата си кондиция в оптимална форма", завършват експертите отвъд океана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти