Приложения на джинджифила в кухнята

Приложения на джинджифила в кухнята
Снимка: Thinkstock

Джинджифилът е истинско природно богатство. Той е мощен антиоксидант, действа противовъзпалително, повишава имунитета, върши чудесна работа и в домашната козметика, а освен това е много ароматен и се използва широко в кухнята.

Коренът от джинджифил има широко приложение, а ако още не сте се запознали с чудесните свойства на това растение и не го използвате, ние ще ви предложим няколко начина как да го включите в кухнята си.

В печива
Джинджифилът е чудесна добавка за редица печива – кекс, сладък хляб, курабийки и т.н. Важно е само да внимавате с дозата, защото ароматът и вкусът на подправката са доста силни.

В марина
Ако сте хапвали суши, няма как да не сте опитвали маринования джинджифил, който се поднася заедно с хапките. Той придава чудесен аромат и вкус на всякакъв вид суши. Може да го мариновате и в домашни условия и да го слагате към различни салати.

Сварен
Отвара от джинджифил е истинско спасение за болното и възпалено гърло! Не забравяйте това и следващия път, когато имате проблеми с гърлото, първо пробвайте чай от джинджифил и след това, ако не ви помогне, се насочете към аптеката за сироп и хапчета.

На коктейл
Има редица коктейли с джинджифил. Той е предпочитан именно заради силния си и опияняващ аромат. Съчетава се чудесно с водка, а има и джинджифилова бира.

Крем
Преди време ви бяхме предложили чудесна рецепта за джинджифило крем. Може да си я припомните тук.

Смело експериментирайте с тази подправка и ни се похвалете вие как използвате джинджифила! Всякакви рецепти може да споделяте на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти