Здрави от сутрин до вечер

Здрави от сутрин до вечер
Снимка: netinfo

Когато се стремите да бъдете здрави, не е достатъчно само да смените хранителния си режим, но и да направите няколко малки промени в ежедневието си.

Може би сте се фокусирали върху сутрешната си тренировка или крос вечер след работа, но ако искате да се почувствате наистина добре, трябва да се постараете през целия ден.

Сутрин
Тренировка сутрин е нещо, което може да ви зареди с енергия за целия ден. Може би си мислите, че ви е непосилно да ставате рано и да се товарите с физическа активност, но преди да изключите тази опция, поне пробвайте. Току виж установите, че ви се отразява добре.
Друг важен компонент, особено ако спортувате сутрин, е закуската! Не тренирайте гладни, не отивайте и на работа, без да сте хапнали нещо. Ако не изпитвате глад сутрин, може да се ограничите до банан и портокал, или няколко лъжици кисело мляко, но за предпочитане е да не стоите гладни. Прочетете тук нашите предложения за бързи сутрешни закуски.

Обяд
Никога не пропускайте обяда! Не става въпрос само за храната, но и за факта, че обядът е времето, през което може да си отдъхнете малко, да починете от работата си и да съберете сили за остатъка от работния ден. Комбинирайте обяда с разходка! Така ще се раздвижите, а и ще се порадвате на хубавото време, което вече е факт.
Ако не тренирате сутрин, то тогава задължително спортувайте следобед. Това може да се превърне в идеалния метод за разтоварване след работа и справяне със стреса.

Вечер
Колкото и да сте изморени вечер, не трябва да занемарявате грижите за себе си. Не се отдавайте на полуготовата храна, а си пригответе нещо здравословно и вкусно. Също така вечер не трябва да преяждате, нещо, което правят много хора. Всички се събират край трапезата, започва се с първо, второ, после трето, а след това и пуканки пред телевизора. Не се лишавайте от вечеря, но се постарайте тя да включва здравословна и немазна храна. Пробвайте да планирате менюто си за цялата седмица, за да не се чудите какво да готвите всеки ден.

Не забравяйте, че движението е най-важно, особено ако професията ви е седяща. Забравете за асансьора и ползвайте стълбите, не се преуморявайте излишно, а си почивайте от време на време.

Не занемарявайте грижите дори за външния си вид, защото скоро ще се почувствате непривлекателни и нещастни.

Ако някой колега на работното място не ви е симпатичен, слагайте си слушалките по-често и слушайте любимата си музика, или просто се опитайте да приемете факта, че хората са различни и вие няма как да промените този факт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти