Кога алкохолът е противопоказен

Всичко е в дозата
Снимка: Thinkstock

Всичко в умерени дози е полезно или поне така се твърди. Не бива обаче да се приема схващането, че от една глътка алкохол нищо няма да се случи.

При повечето здравословни проблеми алкохолът е категорично противопоказен и са малко болестните състояния, при които е препоръчителен.

Той в никакъв случай не бива да се смесва с лекарства – независимо дали на опаковката им го пише изрично или не. Дори с хапче за глава е по-добре да изчакате няколко часа, ако пък приемате някакъв антибиотик - забравете за аперитива преди или след хранене, пише "Gotvach.bg".

Възможно е да предизвикате някакво натравяне, а има регистрирани случаи и на смърт. Прием на лекарство с алкохол може да отслаби или засили действието на медикамента. Не бива да се смесват и антидепресанти или противозачатъчни таблетки с алкохолни напитки.

Не е препоръчително да пиете алкохол и в момент на предменструален синдром. Абсолютно забранен е алкохолният прием, ако имате проблеми със стомаха, подагра, хипертония, хепатит, главоболие, болести, свързани със сърдечносъдовата и дихателната система, шарка, алергии, проблеми с черния дроб.

Единственото състояние, при което можете да пиете алкохолно питие, е камъни в бъбреците. Става дума за бира, която обаче, за да бъде лечебна, трябва да е топла. Алкохолът е противопоказен и за хора, които спортуват, за бременни или кърмещи жени, по време на диета.

Различни изследвания постоянно ни убеждават, че чаша-две вино всеки ден ще удължат живота ни или как една чашка ракия или водка вечер успешно ще се справи със стреса и различни болестни състояния.

И това никой не го отрича, но само в случай, че сте здрави и не приемате никакви лекарства или поне сте се консултирали с вашия личен лекар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти