Да поговорим за болките в гърба

Да поговорим за болките в гърба
Снимка: Thinkstock

Психотерапевтката Беки Лийс описва местата по гърба, където най-често се появяват болки, и как да предотвратим болежките.

Болката във врата е проклятието на много хора, които работят в офис и са седнали дълго време през деня.

Неприятните усещания във врата и горната част на гърба се дължат на неправилно подреждане на работното място. Това принуждава хората да се прегърбват над клавиатурата.

Правилната позиция на тялото и удобното подреждане на работното място помагат за намаляването и елиминирането на този вид болка.

Подкрепата за долната част на гърба трябва да е възможно най-много с облегалка, лумбална подложка или навита кърпа. Мониторът на компютъра трябва да бъде на една ръка разстояние, а горната част на екрана трябва да бъде на нивото на очите.

Болките в раменете са често срещани сред хората, които работят в офис или шофират дълго време. Седенето в една и съща позиция дълго време е причина за тази болка.

Шофьорите трябва да облегнат главата си на облегалката за глава, за да могат лесно да наблюдават всички огледала. Воланът също не трябва да бъде твърде далеч от водача, тъй като в противен случай той се прегърбва.

Когато колата е спряла на светофар шофьорът може да раздвижи врата и раменете си, за да подобри циркулацията на кръвта и да отпусне напрегнатите мускули.

Служителите в офис често изпитват болка и в средната част на гърба. Такава болка може да се появи и сред децата, които носят твърде тежки училищни раници, или майките, които кърмят. Правилната позиция по време на работа прави чудеса с тази болка.

Хората, които извършват физически труд, най-често страдат от болки в долната част на гърба. Подобни болки се срещат и при медицинските сестри, продавач-консултантите и хората, които често вдигат тежести, или водопроводчиците, които работят в неудобна позиция. Важно е основните мускули да бъдат подсилени, когато се вдигат тежки предмети.

Болката в таза се среща по-рядко и обикновено се свързва с подхлъзване, падане или при раждане. Важно е мускулите в задната част да са силни, тъй като държат ставите на таза. Всяко разместване на таза трябва да се лекува от физиотерапевт. Може да се използва и колан около хълбоците за облекчаване на болката.

Често болежките в тази част на гърба отслабват с нагряване, раздвижване или разтягане, а след това почивка.

Йога упражненията се отразяват чудесно за справяне не само с болките в гърба, но и с ред други проблеми. Вижте лесни за изпълнение в домашни условия упражнения ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти