Кои са популярните диети за тази година

Кои са популярните диети за тази година
Снимка: Thinkstock

Казват, че никой не знае какво искат жените, дори и те самите, това обаче не е вярно.

Жените основно искат да могат да ядат всичко без това да им личи и да нямат целулит!

Затова и диетите са популярни от момента, в който жените са вкусили храна.

Към днешна дата са известни безчет различни хранителни режими, спазването на които обещава да доведе не само до загуба на килограми, но и до постигането на здраво и красиво тяло като на модел.

До каква степен това е реално възможно слабо интересува дамите, които са готови да пробват всичко, за да свалят излишната (според самите тях) телесна маса.

В диетите, както във всичко друго, има и мода.

Така например за изминалата година популярни бяха хранителни режими като полувегетарианство (до определен час през деня се храниш като веган или вегетарианец, а след това хапваш каквото душа ти иска) както и режим в стил „пещерен човек“ (консумация веднъж дневно на органична храна без бобови и житни култури, както и млечни храни и продукти).

Оказва се, че и за 2015 вече има диети, титулувани като най-модерни и актуални.

Сред тях е 9-дневната диета, която обещава 5 кг по-малко само за 9 дни. Този хранителен режим се състои от две части – първата е двудневна детоксикация, по време на която се консумират само шейкове, заместители на храната, а вторият етап продължава една седмица. Тогава се приемат по два шейка и порция храна с 600 ккал дневно.

Следва режимът 80/20. Той е базиран на теорията на икономиста Вилфредо Парето, според когото в много области на живота, в това число и храненето, има само 20% полезни. Правилото тук е да се храним здравословно през 80% от времето си, а през останалите 20% да си позволяваме вредни храни.

Отново на мода е и диетата със зелено кафе. Тя е предпочитана от редица холивудски знаменитости. Приема се, че суровите кафени зърна са богати на хлорогенна киселина, която намалява мазнините, понижава кръвното налягане и регулира обмяната на вещества и нивото на кръвната захар.

Няма как да не бъде спомената и средиземноморската диета, която продължава да е любима на милиони жени по света.

Истината е, че няма универсална диета, която да спазвате точно определен брой дни и да доведе до чудеса. Нужно е да промените изцяло хранителния си режим и то така, че да не навредите на здравето си.

Най-добре е да се обърнете към диетолог специалист, който ще може да ви каже спрямо вашите години, телесно тегло и здравословно състояние как е най-удачно да се храните.

Спортът също играе изключително важна роля за добрия вид на тялото. Целулит с диета не се бори. Отслабването може да доведе до загуба на килограми, но не и до по-стегнато или красиво тяло.

Не се водете по модните тенденции. Ако една диета се отразява добре на ваша приятелка, не означава, че ще има същия ефект и върху вас. Намерете правилния за вас режим и се постарайте да го спазвате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти