По-слаби и красиви със зелено кафе

По-слаби и красиви със зелено кафе
Снимка: Getty/Images

Зеленото кафе става все по-популярен продукт в сферата на отслабващите. На него му се приписват чудодейни свойства за изгарянето на мазнини. 

Най-често зеленото кафе присъства като екстракт в хранителни добавки, но също така се среща и в антицелулитни кремове и гелове, в различни тонизиращи чайове, козметични продукти и др.

Зелено кафе се наричат суровите, неизпечени зърна кафе. Те са богати на хлорогенова киселина – силен антиоксидант, на който се дължи неговата нарастваща популярност най-вече в козметиката.

Какво обаче прави зеленото кафе, като го използваме като хранителна добавка?
Съчетаването на хлорогеновата киселина и кофеина възпрепятстват отлагането на мазнини в организма. Това растение съдържа дъбилни вещества, които имат укрепващо за стомаха действие.

Доказано е, че прясно смляното и сварено зелено кафе ободрява и повишава качеството на мозъчната дейност, без да възбужда нервната система, така както се случва, когато кафето е изпечено. Това растение съдържа витамин РР, който помага за понижаване на "лошия" холестерол, намалява омазняването на черния дроб и панкреаса.

То съдържа още много витамини и минерали (желязо, калций, селен). Действа добре при главоболие, понижава кръвната захар, регулира кръвното налягане.

Каква е употреба на зеленото кафе в козметични продукти?
Екстрактът от зелено кафе има лимфодренажен и пречистващ ефект – ускорява и увеличава отделянето на излишните течности от организма, а с тях и натрупаните токсини в тялото.

Той има и антицелулитно действие и е обичайна съставка в различни кремове и гелове за масаж. Маслото от зърна на зелено кафе подобрява растежа на косата и се ползва в козметични продукти и домашни маски при суха и чувствителна кожа на лицето, както и в кремове за околоочния контур, тъй като редуцира дори и дълбоките бръчки.

Маслото от зелено кафе действа на кожата успокояващо, овлажняващо и подхранващо.

Още за зеленото кафе и различните му приложения можете да намерите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти