Когато дъщеря ви се превърне в Барби

Така изглеждат повечето женски лица в японската анимация аниме, която е първоизточник за вдъхновение на тези момичета
Снимка: Getty/Guliver

Оказва се, че освен с пеене и танцуване има още едно умение, с което може да се изстреляш за нула време в категорията "интернет сензация". Все повече тийнейджърки споделят свои клипове във виртуалната мрежа, показващи как с помощта на силен грим, безупречна прическа и предизвикателни тоалети се превръщаш в жива кукла.

Този модел на поведение следват и момичетата Дакота Роуз и Винъс Палермо, които в момента са нещо като икони в диктуването на правилата при порцелановата визия.

И двете имат милиони последователи в интернет, а всяко ново видео, качено от тях в "Ю Тюб" ("Youtube") се превръща в абсолютен потребителски феномен.

Дакота е популярна във виртуалната мрежа с псевдонима Кота Коти, а феновете й я определят като реалистичния еквивалент на куклата Барби.

Всъщност този външен вид е повлиян най-вече от японската анимация аниме, чиито рисунки на момичешки образи акцентират върху големите очи и дългите, прави и гъсти коси.

"Обичам да нося силен грим, само когато излизам вечер, а през деня винаги избирам по-леки тонове", допълва американката Дакота.

Малко се знае за нея, но предполагаемата й възраст варира между 16 и 18 години.

Въпреки голямата й популярност, редица хора я осъждат, коментирайки, че това поведение е прекалено дръзко и неподходящо за тийнейджърската възраст.

Другата интернет сензация е родената в Австрия 15-годишна Винъс Палермо, автор на 78 видеа, в които показва техники на грим, различни арт декорации на нокти, а освен тях споделя и редица разкрасителни процедури с натурални продукти.

Винъс разказва, че е обсебена от кукленския външен вид, след като е прекарала известно време в Япония, където подобна визия е нещо обичайно.

"Не мисля, че някога ще спра да се вдъхновявам от този тип красота. Със сигурност, обаче, стилът ми ще израства с годините, но това е нещото, което най-силно ми доставя удоволствие да правя", разказва Винъс.

Нейното семейство напълно я подкрепя в избрания от нея външен вид, а майка й допълва, че е радостна от факта, че Винъс е толкова отдадена на това свое занимание.

Вижте видео със съветите на Дакота Роуз и споделете как ви се струват.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти