Ползите от бойните изкуства за децата

Ползите от бойните изкуства за децата
Снимка: Thinkstock

С ужасен вик, 6-годишното ви дете прави странни скокове във въздуха с карате ритник, а на вас едновременно ви щръква косата и ви се вдига кръвното налягане.

Преди да се паникьосате и да обезопасите пода и стените, опитайте се да канализирате това желание в класа по бойни изкуства.

Тренировките по таекуондо, кунг-фу, карате и айкидо са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за да се постигне добра физическа кондиция, отлична координация, сила, издръжливост, концентрация на вниманието и бързина.

Някои родители абсолютно погрешно смятат, че бойните изкуства насърчават насилието, но това е един мит, според експертите. Бойните изкуства действително могат да помогнат на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване.
Всеки урок по бойни изкуства започва и завършва с поклон, по време на самата тренировка също се налага то да стои неподвижно и да чака следващата команда. Специалистите казват, че зачитането на тези правила кара децата да бъдат и много по-дисциплинирани в училище.

Бойните изкуства учат децата да се грижат за себе си, да се защитават, те дават на децата по-високо самочувствие. Научават ги да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях.

Това е особено важно за тези, които по принцип са срамежливи и неуверени. Ако детето ви има ниско самочувствие, един от най-добрите начини да се преборите с това е да го запишете на бойни изкуства.

Като цяло има много причини защо децата да се занимават с бойни изкуства. Те дават енергия, чувство на увереност и вяра, че децата винаги могат да реагират, ако някой се опита да ги нападне.

Все по-често се говори за проблемите с детското затлъстяване – бойните изкуства са добра алтернатива на фитнеса.
Обучението на деца се води от специално подготвени за работа с тях инструктори по методи, съобразени с възрастта. Наред с физическото развитие и укрепване, у децата се възпитават редица качества като постоянство, устойчивост на вниманието, дисциплина и други.

Под въздействие на тренировките, децата усъвършенстват физиката, техниката, духа и характера си. Плахите стават силни и уверени, а палавите се учат на дисциплина и самоконтрол.

Така че - ако никога не сте мислили за детето ви да се занимава с бойни изкуства, може би вече е време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти