Варени гевреци

С вкус на детство

Варени гевреци
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:брашно
300 г вода
5 г прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар

Приготвяне:
Замесва се тесто с толкова брашно, колкото водата може да поеме, след което се оставя да втаса. После го накъсваме на фитили, които се усукват и се оформят като гевреци. Добре е да са по-малки и по-дебелички, защото при варенето увеличават размера си.

Така приготвени те се пускат във вряща вода (в по-широк съд), а към нея добавяме и една супена лъжица мед. Оставяме ги да врат 3-4 минути от момента на изплуването им на повърхността. Изваждаме гевреците и ги поставяме върху хартия да се отцедят, после поръсваме със сусам и печем в загрята фурна (около 200 градуса), докато се зачервят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти