Техника за сливенски милинки

Лесни, вкусни и поръсени с пудра захар

Техника за сливенски милинки
Снимка: netinfo
3.67 от общо 6 гласа

Необходими продукти за 5-6 порции

за тестото:
20 г прясна мая
250 мл хладка вода
600 г брашно
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

за заливката:
75 г масло
2 с. л. брашно
2 щипки сол
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в хладката вода. Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и там се слагат разтворената мая, яйцата, солта и захарта. Омесва се меко тесто. Тестото се накъсва и се оформя на 40 малки топчета, които се подреждат на разстояние 1 см едно от друго в тавичка с диаметър 30 см, намазана с масло. Оставят се да втасат 60 - 90 мин., докато запълнят тавичката и си удвоят обема.

Маслото се разтопява и в него се разбъркват брашното и солта. Охлажда се. С приготвената заливка се намазват втасалите милинки и се пекат в загрята на 190° С фурна, докато се зачервят. Поднасят се поръсени с пудра захар.

Други рецепти:

Постни милинки
Милинки с кюфтенца
Тутманик
Бърза питка със сирене

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти