Мини хапки с качамак

Качамакът на баба се завръща

Съботен апетит
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Да загреем печката, че всички вкъщи огладняха. Ще дадем предимство на нещо засищащо и евтино като качамака, но сега го подлагаме на панираща процедура.

Продукти:
125 гр царевично брашно за качамак
250 мл прясно мляко
100 гр настърган кашкавал
30 гр настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сушена салвия (градински чай)
30 гр масло
сол и черен пипер на вкус

За панировката:
брашно
яйце
галета

Приготвяне:
В тенджера загрейте млякото и маслото до кипване. Изсипете царевичното брашно и салвията. Бъркайте енергично 1-2 мин. Свалете качамака от огъня и добавете пармезана заедно с кашкавала.

Подправете със сол и пипер и отново разбъркайте, докато сирената се стопят. След това постелете дъното на малка тавичка с фолио. Изсипете качамака, загладете го и оставете да се втвърди за 1 час.

Най-накрая го нарежете на кубчета. Всяко от тях оваляйте последователно в брашно, разбито яйце и галета. Изпържете хапките в маслена баня и бързо викайте всички в кухнята.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти