Свинско с кисели краставички

За тези, които не могат без месо

Свинско с кисели краставички
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

500 г обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г глава целина
2 моркова
4–5 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен магданоз (4–5 стръка пресен)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на хапки и се запържва под капак в предварително сгорещеното олио, като първите 2–3 минути не се бърка. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.

2. Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета, и се запържват за минута

в мазнината от месото. След това се връща месото и се поръсва с брашното и червения пипер. Налива се гореща вода, колкото да покрие зеленчуците, посолява се и се оставя да къкри под капак.

3. След 15 минути се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на малки ивички краставички, подправя се с чубрицата и магданоза и се налива още малко гореща вода. Оставя се да къкри още 20 минути и се сервира.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти